Računalništvo, telefonija
26.02.2017 00:51
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z očali za navidezno resničnost shujšal za dobrih 22 kilogramov

Očala za navidezno resničnost HTC Vive Business Edition prinašajo določene ugodnosti za podjetja.
Očala za navidezno resničnost HTC Vive Business Edition prinašajo določene ugodnosti za podjetja.

Naslednjih nekaj stavkov se bo morda bralo kot kakšna cenena reklama za najnovejšo shujševalno metodo, vendar vam zagotavljamo, da to ni. Američan Job Stauffer se je dolgo boril s prekomerno težo in v nekem trenutku tehtal že več kot 136 kilogramov. To je bilo dovolj, da mu je zdravnik zapovedal obvezno hujšanje, saj bi ga v nasprotnem primeru lahko doletele zelo hude posledice.

Zaradi prekomerne teže je bilo Staufferju zelo težko začeti s shujševalno kuro, saj je vadba v takšnem primeru zelo naporna. Alternativo je zato poiskal kar v navidezni resničnosti, oziroma natančneje v igri Soundboxing. V omenjeni igri se uporabnik znajde v virtualnem prostoru, kjer mora z rokami boksati predmete, ki mu letijo nasproti. Zelo preprost koncept, ki pa od uporabnika vseeno zahteva veliko vložene energije, kar se pretvori v porabljanje odvečnih kalorij. Stauffer je sprva igri posvetil približno 20 minut na dan. Sčasoma se je čas igranja povečal na 45 minut, proti koncu pa je zrasel celo na 90 minut. S tem je tudi pospešil svoje okrevanje in izgubo teže. V petih mesecih se mu je tako uspelo znebiti več kot 22 kilogramov, kar je bilo dovolj za izboljšanje splošnega počutja in zdravja.

Pri svoji “telovadbi” je uporabil očala za navidezno resničnost HTC Vive in pripadajoče kontrolerje, ki med drugim merijo gibanje. Omenjena očala so sicer trenutno med najbolj zmogljivimi na trgu in praktično edina prava konkurenca sistemu Oculus. Temu primerna je tudi njihova visoka cena, poleg tega pa za uporabo zahtevajo tudi zelo zmogljiv računalnik.


Prijavi napako v članku