Računalništvo, telefonija
25.07.2016 06:48
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametna žimnica v vlogi osebnega trenerja

Pametna žimnica Smart Mattress vam bo svetovala, kako z dnevnimi aktivnostmi izboljšati kakovost spanca.
Pametna žimnica Smart Mattress vam bo svetovala, kako z dnevnimi aktivnostmi izboljšati kakovost spanca.

Vsi se bolj ali manj zavedamo, da premalo spanca lahko vodi do resnih težav z zdravjem in do slabega počutja, a kljub temu veliko ljudi ne spi dovolj kakovostno. To je inženirje podjetja Nordictrack spodbudilo k pripravi nadvse zanimive pametne žimnice Smart Mattress, ki je pričakovano povezana s sodobno tehnologijo. Slednja je namreč namenjena izboljšanju kakovosti spanca, in sicer na način, da uporabnikom brezžično na pametni mobilni telefon posreduje podatke z namenom lažjega razumevanja njihovega vzorca spanja.

Pametna žimnica Smart Mattress je opremljena z miniaturnim tipalom, ki je postavljeno pod žimnico, in lahko meri frekvenco utripa srca, frekvenco dihanja in celo spalne vzorce. Na ta način lahko uporabnik dobi celostno informacijo o tem, kako je spal. Poleg tega mu aplikacija posreduje še informacije o tem, kakšne vaje naj opravlja čez dan, če želi izboljšati kakovost spanja. Če bo pametna žimnica na primer »ugotovila«, da smo med spanjem večkrat zakašljali in se prevračali, nam bo aplikacija naslednji dan svetovala počitek namesto vadbe.

Pametno žimnico Smart Mattress bo podjetje Nordictrack ponudilo v prodajo v mesecu avgustu, njena maloprodajna cena pa pričakovano ne bo ravno nizka. V Združenih državah Amerike bodo morali kupci zanjo namreč odšteti kar preračunanih 1.370 evrov, kar pomeni, da bodo morali evropski potrošniki zanjo odšteti okoli 1.500 evrov, kar pa za žimnico ni ravno malo.


Prijavi napako v članku