Avtomoto
09.11.2021 10:47
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Z decembrom prihaja elektronska vinjeta

Če smo še lani na vetrobranska stekla avtomobilov lepili klasične vinjete, bomo z letošnjim decembrom dobili digitalno vinjeto, ki bo vezana na registrsko tablico avtomobila.
Elektronska vinjeta prihaja že čez manj kot mesec dni
Elektronska vinjeta prihaja že čez manj kot mesec dni

1. december 2021 bo zgodovinski dan za vinjeto, saj bo po uvedbi leta 2008 tokrat voljo v novi, digitalni obliki. Prav velike razlike za voznike ne bo, saj cena ostaja ista, digitalna različica pa bo vezana na registrsko tablico.

Od sredine novembra je na voljo tudi nova spletna stran evinjeta.dars.si, kjer so na voljo vse informacije za uporabnike. Že zdaj pa si lahko preberete odgovore na pogosto zastavljena vprašanja na bit.ly/evinjeta.

Če ste kupili letno vinjeto za leto 2021, bo ta ostala veljavna do 31. 1. 2022, nakup nove letne vinjete pa bo omogočen že s 1. decembrom letos, kot smo bili vajeni pretekla leta. Za občasne uporabnike avtocest bodo tedenske in mesečne vinjete do 31. januarja 2022 še vedno v obliki nalepke.

Prihaja še ena pomembna novost: vračilo denarja za odjavljena vozila. V kolikor boste vozilo odjavili, boste prejeli vrnjen sorazmerni del kupnine. Vendar pozor! Če boste vozilo prodali, boste sorazmeren delež prejeli le, če novi lastnik vozila ne bo registriral z isto registrsko tablico.

Pomembno je tudi dejstvo, da je uporabnik odgovoren za pravilen vnos registrske številke na spletu oziroma na prodajnem mestu, saj sicer cestnina ni poravnana in lahko uporabnika ob kontroli doleti kazen v višini 300 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
elektronska vinjeta

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

AIKWIT d.o.o.

Ljubljanska cesta 84, 1354 Horjul, Tel: 01 620 26 16
Aikwit je sodobno tehnološko podjetje, ki svojim strankam, ki potrebujejo velike količine prevodov v kratkem času, zagotavlja prevajanje besedil v evropske jezike. Pred dvema letoma ... Več