Programska oprema
01.03.2013 06:02
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Youtube kmalu plačljiv?

Podjetje Google naj bi za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android kmalu uvedlo sistem plačevanja za ogled videoposnetkov na spletnem portalu YouTube. Na namenskih kanalih naj bi bilo mogoče predvajati prenose v živo in avtorsko zaščitena dela.
Google naj bi video vsebine na spletnem portalu YouTube pričel zaračunavati še pred pričetkom poletja.
Google naj bi video vsebine na spletnem portalu YouTube pričel zaračunavati še pred pričetkom poletja.

Vse več spletnih govoric nakazuje, da naj bi priljubljeni spletni portal YouTube kmalu uvedel sistem plačevanja za ogled video posnetkov. Spletne govorice je pred kratkim potrdil pregled programske kode nove aplikacije YouTube za mobilne naprave Android, saj naj bi ta vsebovala konkretne dokaze o plačilnem sistemu, preko katerega naj bi Google uporabnikom zaračunaval ogled video vsebin.

Čeprav nekateri spletni viri namigujejo, da naj bi podjetje Google zaračunavalo dostop do vseh videoposnetkov na spletnem portalu YouTube, je to zelo malo verjetno. To bo po vsej verjetnosti uvedlo sistem plačljivih kanalov, preko katerih bo mogoče gledati prenose v živo (na primer koncerte) in avtorsko zaščitene videoposnetke.

Mesečna naročnina za dostop do plačljivih vsebin preko pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android naj bi se gibala med preračunanimi 76 evrskimi centi in štirimi evri, pri čemer naj bi se prihodek delil med spletnim portalom YouTube in avtorji vsebin. Če se bodo spletne govorice izkazale za resnične, bi podjetje Google lahko plačljivi portal YouTube uvedel še pred pričetkom poletja.

Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Prijavi napako v članku