Računalništvo, telefonija
23.12.2004 13:56

Deli z drugimi:

Share

Yamakawa MR-200

Yamakawa MR-200 je predvsem predvajalnik in snemalnik datotek mp3, vendar zmore veliko več kot je moč slutiti iz bežnega pogleda na njegove skromne dimenzije in komaj 42 gramov mase. MR-200 je tudi UKV (FM) radijski sprejemnik, ki zna sam poiskati radijske postaje, vendar pa uporabnik lahko izkoristi kar 30 spominskih mest za programe, ki so mu najbolj pri srcu. To seveda pomeni, da MR-200 zna snemati mp3 datoteke različnih kakovosti (bitrate) neposredno kar iz radijskega programa in ne zgolj iz glasbenih stolpov prek ustrezne kabelske povezave. Toda to še ni vse: MR-200 ima tudi lasten mikrofon kar pomeni, da lahko deluje kot diktafon in da poleg mp3 datotek lahko snemamo tudi analogen zvok.

Prostora za snemanje ne bo tako hitro zmanjkalo, saj ima 256 MB vgrajenega pomnilnika, bolj zahtevni pa lahko vstavijo zunanjo SD/MMC pomnilniško kartico (naprodaj posebej) in si zagotovijo do 256 MB dodatnega prostora. Vsekakor pa bo MR-200 vedno in sproti obveščal koliko prostora je še na voljo in koliko pri moči je še AAA baterija, ki praviloma zagotavlja več kot 13 ur neprekinjenega delovanja s poslušanjem prek 32-ohmskih slušalk.

MR-200 je možno prek kabla USB 1.1, tega pa skupaj z baterijo dobimo ob nakupu naprave, povezati na računalnik, ki ga bo samodejno prepoznal kot zunanji disk – zato je MR-200 uporaben tudi za shranjevanje in prenos podatkov. Tudi sicer za svoje samostojno delo MR-200 ne zahteva nobenega programa ali namestitve. Ob predvajanju mp3 datotek bomo natančno vedeli, kaj poslušamo, saj se podatki o skladbi (ID3 tag) prikažejo na trivrstičnem zaslonu, ki mu je mogoče nastaviti kontrast in osvetlitev. Na tem zaslonu lahko nadzorujemo funkcije med katerimi je tudi petkanalni izenačevalec (equalizer) zvoka.


Prijavi napako v članku