Programska oprema
25.07.2016 12:26
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Yahoo! se poslavlja. Prevzel naj bi ga Verizon

Podjetje Yahoo je na področju spletnih iskalnikov od leta 2009 pridobilo kar zavidljive tri odstotne točke uporabnikov!
Podjetje Yahoo je na področju spletnih iskalnikov od leta 2009 pridobilo kar zavidljive tri odstotne točke uporabnikov!

Starejši med vami se verjetno iskalnika Yahoo! dobro spominjate. V zgodnji dobi spleta je namreč Yahoo! predstavljal enega izmed boljših načinov kako na spletu poiskati želene vsebine. Vse dokler se ni pojavil Google in od takrat naprej Yahoo! ni več dosegal podobnih rezultatov. Pionir spletnih storitev je tako v tem trenutku prišel do točke, ko bo najverjetneje prodan ameriškemu mobilnemu operaterju Verizon.

Višina prevzemne ponudbe v tem trenutku še ni znana vendar pa se omenja številka okrog 4 milijard EUR. Kaj točno bo vključeno v ta prevzemni paket prav tako ni znano. Yahoo! ima namreč kar nekaj patentov in intelektualne lastnine na različnih področjih za katera bi se morda našli boljši kupci. Nezanemarljiva je tudi lastnina nad nepremičninami. Pri Bloombergu poročajo zgolj o prevzemu tako imenovanih ključnih sredstev podjetja v višini 4 milijarde EUR. Več informacij bo najverjetneje znano že ta teden, ko bodo pri Verizon predstavili aktualne finančne podatke za drugo četrtletje 2016.

Yahoo! tudi pod vodstvom Marisse Mayer ni uspel obrniti padajočega trenda izpred prejšnjih let. Na tehnološki sceni podjetje že dolgo ne igra pomembnejše vloge in tudi številni prevzemi mobilnih storitev, kot je na primer Tumblr za slabo milijardo EUR, niso uspeli podjetju ustvariti pomembnejših prihodkov. Nekatere aplikacije kot so za šport, novice in vreme so pri končnih uporabnikih zelo priljubljene in verjetno je to tudi razlog zakaj bi si Verizon želel podjetje prevzeti. Omeniti je potrebno tudi Flickr, ki predstavlja najbolj priljubljeno stičišče profesionalnih fotografov na spletu.

V primeru prevzema s strani podjetja Verizon bo skoraj brez dvoma sledila večja kadrovska čistka. Po tem pa je vprašanje kakšna je prihodnost podjetja oziroma za kakšno smer razvoja se bodo pri Verizonu odločili.


Prijavi napako v članku