Računalništvo, telefonija
02.03.2005 08:13
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Yahoo praznuje desetletnico obstoja

Spletni gigant Yahoo praznuje desetletnico obstoja. Spletni portal sta ustvarila David Filo in Jerry Yang, študenta univerze Stanford. V zadnjih letih je Yahoo postal eden najuglednejših spletnih portalov. Študentje so namreč želeli na internetu na enem mestu imeti povezave do drugih spletnih strani in tako je začetna lista kategorij s povezavami postala zelo priljubljena. Dvojec je v tem takoj opazil poslovno priložnost.


Yahoo je začel življenje kot hobi za študente.

Tako sta aprila 1995 prepričala drzno kapitalistično podjetje Sequoia Capital, ki je investiralo tudi v podjetji Apple Computer in Cisco Systems, da je v Yahoo vložilo dva milijona ameriških dolarjev. Naslednje nakazilo je sledilo jeseni in podjetje je aprila 1996 imelo že petdeset zaposlenih. Trenutno je zaposlenih okoli 7.600 delavcev, pri podjetju pa tekmujejo z rivali, kot so Google, MSN in AOL.

Jerry Yang, ki ostaja glavni šef podjetja, je ponosen na dosežke. Pravi, da želijo zadovoljiti uporabnike portala z izdelki in storitvami, ki jih ponujajo, ter da jim je v tem desetletju to šlo zelo dobro od rok.


Prijavi napako v članku