Računalništvo, telefonija
16.09.2010 12:31

Deli z drugimi:

Share

XLAB podpira delovanje neprofitnih organizacij

XLAB je podaril licenco ISL Online neprofitni organizaciji Mountain Rescue England and Wales. Prostovoljna organizacija, ki rešuje življenje ljudem ujetim v gorah in jamah, za svoje še bolj učinkovito delo potrebuje programska orodja za računalniško podporo in sodelovanje na daljavo.
XLAB podpira delovanje neprofitnih organizacij
XLAB podpira delovanje neprofitnih organizacij

Na področju velike Britanije deluje 3500 prostovoljcev. Med njimi so tudi IT tehniki, ki so za svoje delo izbrali programska orodja ISL Online. XLAB je organizaciji podaril brezplačno licenco in zagotovil tehnično podporo pri uporabi. Sedaj se IT tehniki s pomočjo ISL Light lahko v manj kot 30 sekundah povežejo s prostovoljci, ki imajo računalniške težave in pogledajo ter nadzirajo njihovo namizje. Obenem lahko to orodje služi tudi za trening oddaljenih uporabnikov določene programske opreme.

“Delo vodje oddelka komunikacij v Mountain Rescue opravljam prostovoljno poleg svoje redne zaposlitve, hkrati pa želim čas nameniti tudi svoji družini. Z uporabo ISL Online orodij uspem kljub polnem urniku nuditi podporo kolegom hitro in zanesljivo, zato so ta postala nepogrešljiv pripomoček pri mojem vsakdanjem delu,” razloži Mark Lewis, vodja oddelka za komunikacije.

ISL Light je del družine ISL Online, ki vključuje 4 rešitve za spletno komunikacijo. Člani Mountain Rescue razdalje premagujejo tudi z ISL Groop, ki jim omogoča spletne sestanke. Izdelke ISL Online lahko vsakdo brezplačno preizkusi na www.islonline.com

XLAB je že v preteklosti podaril svoje licence ISL Online različnim dobrodelnim ali neprofitnim organizacijam. Nekatere med njimi so SOS-Kinderdorf International – Nemčija (pomoč zapuščenim in socialno ogroženim otrokom in družinam), BullyingCanada – Kanada (organizacija se bori proti nadlegovanju in nasilju med vrstniki) in Women Are Dreamers Too – ZDA (pomoč žrtvam domačega nasilja).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku