Računalništvo, telefonija
20.05.2018 08:15

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi želi prevlado tudi na področju računalniških iger!

Prenosni računalnik Xiaomi Mi Gaming je kos tudi najzahtevnejšim igram!
Prenosni računalnik Xiaomi Mi Gaming je kos tudi najzahtevnejšim igram!

Verjetno je že marsikomu znano, da se relativno poceni izdelki podjetja Xiaomi na področju pametnih mobilnih telefonov lahko brez težav kosajo z izdelki vodilnih podjetij. Kmalu bodo pri kitajskem podjetju na svoj račun prišli tudi ljubitelji računalniških iger. Tu seveda govorimo o mobilnih ljubiteljih računalniških iger, saj je podjetje Xiaomi zanje pripravil dve novi različici prenosnega računalnika družine Mi Gaming, ki dejansko navdušujejo v vseh pogledih.

Kot že rečeno je prenosni računalnik Xiaomi Mi Gaming na voljo v dveh različicah, pri čemer je ena opremljena z Intelovim procesorjem osme generacije Core i7-7700HQ, 16 gigabajti sistemskega pomnilnika in zmogljivo grafično kartico Nvidia GeForce GTX 1060. Tu najdemo še zaslon z 39,6-centimetrsko oziroma 15,6-palčno diagonalo in ločljivostjo FHD, ki ga odlikujejo zelo tanki robovi in široki vidni kot. Tu seveda ne gre spregledati dva kakovostna zvočnika Dolby Panorama, medtem ko je za shranjevaje podatkov na voljo pogon Solid State s 128 gigabajti prostora in trdi disk z enim terabajtom prostora. Tu so na voljo še štirje priključki USB 3.0 in en USB-C ter seveda izhod HDMI za priklop zunanjega zaslona ali televizorja.


Nekoliko manj zmogljiva različica igričarskega prenosnega računalnika Xiaomi Mi Gaming je prav tako opremljena z zaslonom z 39,6-centimetrsko oziroma 15,6-palčno diagonalo in ločljivostjo FHD. Ta namesto na osmi generaciji Intelovih procesorjev temelji na osnovi sedme generacije (Core i5 in Core i7) in ima na voljo le osem gigabajtov sistemskega pomnilnika. Za shranjevaje podatkov pa sta na voljo pogon Solid State s 128 gigabajti prostora in trdi disk z enim terabajtom prostora. Grafična kartica za izris grafičnih vsebin pa je tu Nvidia GeForce GTX 1050Ti. V poletnih dneh pa bo ljubiteljem računalniških iger zagotovo prišel v poštev gumb Tornado. Ta namreč poskrbi za to, da se temperature strojne opreme v zgolj 10 minutah zniža za pet stopinj Celzija.

Medtem ko je zmogljivejša različica igričarskega prenosnega računalnika Xiaomi Mi Gaming na Kitajskem naprodaj že od aprila, je šibkejša prispela na prodajne police trgovin šele pred kratkim. Za nakup zmogljivejše različica je na kitajskem trgu treba primakniti okoli preračunanih 1.190 evrov, medtem ko je nekoliko šibkejši model na voljo že za preračunanih 810 evrov.


Prijavi napako v članku