Računalništvo, telefonija
11.04.2017 08:53

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi z lastno akcijsko kamero!

Kamera Xiaomi Mijia 360° Panoramic Camera ponuja kar štiri različne načina snemanja!
Kamera Xiaomi Mijia 360° Panoramic Camera ponuja kar štiri različne načina snemanja!

Akcijske kamere so med adrenalinskimi odvisniki, ljubitelji športa in narave že dobro poznani. Ti izdelki so namreč odporni na padce, udarce in vodo. Ker priljubljenosti po tovrstnih kamerah neprestano narašča ne preseneča, da se je za pripravo svojevrstne akcijske kamere odločilo tudi podjetje Xiaomi. Posebna akcijska kamra je opremljena s prodajno oznako Xiaomi Mijia 360° Panoramic Camera, zajeti videoposnetki pa so nadvse kakovostni, saj je novost opremljena s kar dvema slikovnima tipaloma Sony IMX 206 ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in dvema 190 stopinjskima lečama, ki zagotavljata zajem videoposnetkov s 360 stopinjskim kotom.

Kamera Xiaomi Mijia 360° Panoramic Camera ponuja štiri različne načina snemanja, v načinu običajnega snemanja pa lahko z njo zajamemo videoposnetke ločljivosti 3.456 × 1.728 slikovnih točk. Ohišje novosti je pričakovano odporno proti vplivom vode, temperature in prahu, poleg tega lahko kamera brez težav »preživi« potopljena na globini enega metra. Vgrajena baterija s kapaciteto 1.900 miliamperskih ur omogoča do 75 minut snemanja z vključeno brezžično povezavo Wi-Fi in do 90 minutno snemanje brez brezžične povezave Wi-Fi. Polnjenje novosti ne bo trajalo dolgo, saj naprava podpira hitro polnjenje baterije.

Akcijska kamera Xiaomi Mijia 360° Panoramic Camera omogoča neposredno deljenje videoposnetkov s pametnimi mobilnimi telefoni in tabličnimi računalniki Android in iOS pri čemer je na voljo tudi brezžična povezava Bluetooth. Za shranjevanje videoposnetkov je na voljo reža namenjena pomnilniškim karticam microSD, in sicer do kapacitete 128 gigabajtov. Tu je seveda na voljo tudi podpora za uporabo selfie palic. Akcijska kamera Xiaomi Mijia 360° Panoramic Camera bo naprodaj še pred poletjem, dobavljivost novosti in njena maloprodajna cena pa žal še ni bila razkrita. Kljub temu verjamemo, da ta ne bo pretirano visoka.


Prijavi napako v članku