Računalništvo, telefonija
23.05.2018 08:10

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi tokrat s poceni, a nadvse zanimivim usmerjevalnikom!

Usmerjevalnik Xiaomi Mi Router 4 za malo denarja resnično ponuja veliko!
Usmerjevalnik Xiaomi Mi Router 4 za malo denarja resnično ponuja veliko!

Kitajsko podjetje Xiaomi je eden največjih proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov na svetu, vse pogosteje pa orje ledino tudi na drugih področjih. Kitajsko podjetje se očitno odlično znajde tudi na področju usmerjevalnikov, saj je predstavil že četrto generacijo usmerjevalnikov družine Mi Router, ki se sicer ne razlikuje preveč od svojega predhodnika, je pa na volj po precej bolj dostopni ceni. Poleg tega je novost opremljena s kar štirim antenami, pri čemer sta dve namenjeni frekvenčnemu območju 2,4 GHz, dve pa frekvenčnemu območju 5,0 GHz.

Zgornji del ohišja zanimivega usmerjevalnika Xiaomi Mi Router 4 je izdelan iz zlitine magnezija in aluminija, miniaturne odprtine v ohišju pa zagotavljajo optimalno hlajenje strojnih komponent. Za brezhibno delovanje naprave skrbi procesor MediaTek MT7621A frekvence 800 meghercev, v navezi s sistemskim pomnilnikom kapacitete 128 megabajtov in vgrajenim pomnilnikom kapacitete 128 megabajtov. Tu so na voljo še dva vmesnika za lokalno omrežje LAN in en za WAN. Celoto zaključuje operacijski sistem MiWiFi OS, ki temelji na osnovi sistema Open WRT in nudi podporo MINET za hitro povezovanje pametnih naprav s pritiskom na gumb.

Za zagotavljanje varnosti pri brezžičnem povezovanju ima usmerjevalnik Xiaomi Mi Router 4 na voljo varnostna protokola WPA-PSK in WPA2-PSK, poleg tega najdemo tu še možnost uporabe črne liste, skrivanje identitete usmerjevalnika, odkrivanje napadalcev in zaščita pred napadi za zavračanje storitev. Usmerjevalnik meri le 200 x 179 x 26,29 milimetrov in bo konec maja naprodaj tako na Kitajskem kot preko priljubljenih kitajskih spletnih trgovcev. Za nakup brezžičnega usmerjevalnika Xiaomi Mi Router 4 pa bo treba odšteti zgolj preračunanih 27 evrov.


Prijavi napako v članku