Telefoni
08.09.2013 12:51

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi Mi3: Prvi mobilnik s platformo Tegra 4!

Pametni mobilni telefon Mi3 podjetja Xiaomi je prvi, ki temelji na osnovi zmogljive platforme Nvidia Tegra 4 in je namenjen najzahtevnejšim uporabnikom. Novost bo sprva na voljo le na Kitajskem, proti koncu leta pa bo naprodaj tudi širom sveta, vključno z izbranimi državami v Evropi.
Zmogljivi mobilnik Xiaomi Mi3 bo v Evropo prispel že proti koncu leta!
Zmogljivi mobilnik Xiaomi Mi3 bo v Evropo prispel že proti koncu leta!

Kitajsko podjetje Xiaomi je prijetno presenetilo s pripravo prvega pametnega mobilnega telefona, ki temelji na osnovi zmogljive platforme Nvidia Tegra 4. Mobilnik s prodajno oznako Mi3 je namenjen najzahtevnejšim uporabnikom, saj za preračunavanje podatkov uporablja štiri procesorske sredice Cortex-A15 frekvence 1,8 gigahercev v navezi s sistemskim pomnilnikom LPDDR3 kapacitete dveh gigabajtov. Za enostavnejša opravila in za delovanje v pripravljenosti je na voljo še energijsko varčno procesorsko jedro, zmogljiva grafična kartica pa ima za preračunavanje zahtevnejših grafičnih oblik na voljo kar 72 sredic.

Pametni mobilni telefon Xiaomi Mi3 je opremljen še s 5-palčnim (12,7-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk in gostote 441 točk na palec, za zajem izjemno kakovostnih fotografij in videoposnetkov pa je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti 13 milijona točk. Preostala strojna oprema obsega še brezstično tehnologijo NFC, vgrajeni pomnilnik kapacitete 16- oziroma 64-gigabajtov in baterijo zmogljivosti 3.050 miliamper ur.

Podjetje Xiaomi bo pametni mobilni telefon Mi3 najprej ponudilo v prodajo na kitajskem trgu, zanj pa bo potrebno odšteti preračunanih 250 evrov (16 GB) oziroma preračunanih 310 evrov (64 GB). Proti koncu leta bo novost naprodaj tudi širom sveta, vključno z izbranimi državami v Evropi.

Vas zanima več iz te teme?
Xiaomi telefoni

Prijavi napako v članku