Računalništvo, telefonija
29.05.2020 08:56
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi kmalu ne bo več ponujal telefonov 4G

Podjetje Xiaomi bo od pričetka naslednjega leta ponujalo le še pametne mobilne telefone s podporo mobilnemu omrežju 5G.
Podjetje Xiaomi bo od pričetka naslednjega leta ponujalo le še pametne mobilne telefone s podporo mobilnemu omrežju 5G.

Relativno poceni izdelki podjetja Xiaomi na področju pametnih mobilnih telefonov Android se brez težav kosajo z izdelki vodilnih podjetij. Najnovejša novica s strani tega proizvajalca pametnih mobilnih telefonov pa je vseeno nekoliko presenetila. Ta je namreč najavil, da bo do konca letošnjega leta prenehal proizvajati pametne telefone s podporo za mobilno omrežje 4G in se bo posvetil izključno trženju pametnih mobilnih naprav s podporo mobilnemu omrežju 5G.

Podjetje Xiaomi se bo osredotočilo tudi na različne tehnologije 5G, ki bodo poleg mobilnih naprav vključevale tudi naprave IoT in sisteme zgodnjega opozarjanja v primeru nesreč, ki temeljijo na tehnologiji 5G, ki jo Xiaomi razvija posebej za kitajsko vlado. Poleg tega bo podjetje Xiaomi pričelo s preizkušanjem mobilne tehnologije šeste generacije 6G in satelitskega interneta.

Podjetje Xiaomi je v izjemno privilegiranjem položaju, saj pandemija ni prizadela njegovega poslovanja. To je celo zabeležilo rast povpraševanja po napravah v prvem četrtletju letošnjega leta. Še več, ima celo pomanjkanje naprav s podporo mobilnemu omrežju 5G, saj je povpraševanje precej večje od ponudbe. To Xiaomi poskuša rešiti s pomočjo finančnih spodbud s strani kitajske vlade.


Prijavi napako v članku