Računalništvo, telefonija
20.06.2018 09:13
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xiaomi razvil pametno nogometno žogo

Xiaomi razvil pametno nogometno žogo
Xiaomi razvil pametno nogometno žogo

Kitajsko podjetje Xiaomi je eden največjih proizvajalcev pametnih telefonov na svetu, vse pogosteje pa orje ledino tudi na drugih področjih. Kitajsko podjetje se očitno odlično znajde tudi na področju nogometnih žog, saj je nedavno predstavilo svojo prvo pametno nogometno žogo. Novost s prodajno oznako Insait Joy je opremljena s posebnim čipovjem, ki omogoča beleženje podatkov, kot sta na primer hitrost gibanja žoge in smeri. Zbrane podatke lahko nato analiziramo s pomočjo posebne mobilne aplikacije na pametnem telefonu, kar pomeni, da lahko sčasoma precej izboljšamo način brcanja žoge.

Poleg tega namenska aplikacija omogoča izbiro med tremi različni stopnjami pripravljenosti in med kar 14 različnimi programi vadbe. Pametna žoga je na voljo v dveh velikostih, 4 in 5, kar pomeni, da je na voljo tako za otroke kot za odrasle. Čipovje vgrajeno v žogi napaja baterija, ki zagotavlja do 40-dnevno avtonomijo delovanja, polnimo pa jo brezžično prek posebnega adapterja. Za polnjenje baterije si bomo morali seveda vzeti dovolj časa, saj celotno polnjenje traja približno sedem ur.

Pri tem velja še omeniti, da pametna žoga Xiaomi Insait Joy ni šivana, ampak narejena s tehnologijo toplotne obdelave. To ji zagotavlja dobro odpornost na vsakodnevne izzive, hkrati pa je odporna na vodo. Novost bo na prodajne police trgovin prišla okoli 10. julija, zanjo pa bo treba odšteti okrog 40 evrov.


Prijavi napako v članku