Strojna oprema
25.01.2008 08:22

Deli z drugimi:

Share

Xerox že peto leto zapored prvi v Evropi

Xerox se je v raziskavi mednarodne raziskovalne hiše Opticom International Research o blagovnih znamkah pisarniškega papirja v Evropi uvrstil na prvo mesto. Vsakoletna standardna raziskava v panogi pisarniškega papirja, ki je tokrat že osma zapored, je bila izvedena med več kot 4000 profesionalnimi uporabniki v sedmih evropskih državah.

V letošnjo raziskavo je bilo v celoti vključenih 21 blagovnih znamk pisarniškega papirja, med njimi tri nove – Executive, Inapa Tecno in Inacopia. Na prvo mesto se je tako kot lansko leto uvrstil Xerox, takoj za njim pa sta pristali Impega in HP. Uvrstitev prvih petih blagovnih znamk na lestvici je enaka kot lani, mnoge druge vodilne blagovne znamke so v letošnjem ocenjevanju izboljšale svoj rezultat, nekatere pa so pristale na višjem mestu.

Model ocenjevanja raziskovalne hiše Opticom predstavlja celosten pristop v strateškem utrjevanju zavedanja o blagovni znamki. V raziskavi so ocenjevali vpliv posamezne blagovne znamke pisarniškega papirja, primerjali vodilne blagovne znamke med seboj in ocenjevali uspeh posameznih strategij blagovnih znamk v času. Pri tem so jim bili v pomoč štirje ključni dejavniki – spontano zavedanje o blagovni znamki, na katero blagovno znamko so anketiranci najprej pomislili, kakovost in asociacija o blagovni znamki ter zvestoba blagovni znamki.


Prijavi napako v članku