Računalništvo, telefonija
26.11.2004 08:58
Posodobljeno 17 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Xerox Slovenija deluje 10 let

Podjetje Xerox Slovenija praznuje letos 10. obletnico delovanja. Kot hčerinsko podjetje multinacionalke Xerox Corporation, ki zaseda eno od vodilnih mest na trgu prodaje opreme sistemov za celovito upravljanje z dokumenti, je uradno pričelo delovati leta 1994.

Izdelki Xerox imajo na slovenskem tržišču dolgo tradicijo, saj so se začeli uveljavljati že v zgodnjih 60-ih letih prejšnjega stoletja. Zaradi vedno večjih potreb po učinkovitejšem upravljanju z dokumenti v pisarnah in hitrim razvojem informacijske tehnologije, se je pojavila potreba po ustanovitvi lastnega podjetja. Na trgu so želeli biti prisotni neposredno, da bi se lahko popolnoma posvetili prodaji in servisiranju strojne ter programske opreme, kot tudi svetovanju na področju produkcijskega tiskanja.

V teh letih so se osredotočili predvsem na proizvodnjo programov barvnih in črno-belih tiskalnikov za pisarne in širšo potrošnjo. Ena izmed pomembnejših dejavnosti je tudi podpora lokalni mreži partnerjev, ki so usmerjeni predvsem na prodajo in servisiranje rešitev v pisarniškem segmentu programa.

Podjetje Xerox Slovenija se aktivno vključuje v širše mednarodne projekte podjetja Xerox Corporation. Letos je prvič sodelovalo tudi v posebnem globalnem projektu Xerox Corporation Innovate 2004, ki poteka letno v več državah zapored in je namenjen javni predstavitvi, demonstraciji in testiranju najnovejših proizvodov in rešitev, ki nastajajo v njihovih raziskovalnih oddelkih. Na letošnjem slovenskem Innovate 2004, ki je potekal spomladi na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, je podjetje med drugim predstavilo najnovejše nadgradnje digitalnih barvnih tiskalnikov družine DocuColor, ki kupcem nudijo več natančnosti in konsistentnejše možnosti nadzora ter končne obdelave. Razkrili so načrte glede uvajanja tehnologije DocuTech naslednje generacije črno-belih tiskalnikov za digitalno produkcijo, ki bodo znatno olajšali delo na vseh področjih, kjer je potrebno vsakodnevno kopiranje, razmnoževanje in tiskanje različnih materialov.


Prijavi napako v članku