Igre
10.10.2019 16:00

Deli z drugimi:

Share

Xbox in starševski nadzor: omejitve tudi za Windows in Android

Z oktobrsko nadgradnjo konzole so starši dobili možnost za večji nadzor nad tem, kako dolgo lahko njihovi otroci uporabljajo različne aplikacije in igre. Ker veljajo te omejitve tudi med napravami, se otrok ne more izmuzniti nadzoru z uporabo druge naprave.
Xbox in starševski nadzor: omejitve tudi za Windows in Android
Xbox in starševski nadzor: omejitve tudi za Windows in Android

Oktobrska posodobitev za Xbox One zagotavlja staršem veliko natančnejši nadzor nad tem, kako dolgo lahko njihovi otroci uporabljajo različne aplikacije in igre. Posodobitev omogoča, da starši določijo časovne omejitve za vsako aplikacijo, kar bo veljalo ne glede na to, ali otrok aplikacijo uporablja na konzoli Xbox One, računalniku Windows 10 ali telefonu Android s pomočjo orodja Microsoft Launcher. Posodobitev, ki je v postopku uvajanja, omogoča tudi učinkovito obveščanje, kdaj so izdelki s seznama želja v prodaji, in bolje integrira storitev pretakanja Microsoft Mixer na nadzorno ploščo konzole.

Natančnejši nadzor

Starši so že prej lahko postavili omejitve glede tega, koliko časa sme otrok uporabljati konzolo, vendar je razlika pri najnovejši posodobitvi Xbox One v tem, da je časovne omejitve mogoče določiti za vsako aplikacijo posebej. Teoretično bi lahko otroku omejili igranje igre Minecraft na eno uro dnevno in hkrati dovolili gledanje programa Netflix za dve uri. Časovne omejitve bodo lahko določili na vseh otroških računih, ki so vezani na Microsoftovo družinsko skupino (angl. Family Group). Ker veljajo te omejitve tudi med napravami, se otrok ne more izmuzniti nadzoru z uporabo druge naprave.

Poleg novih funkcij starševskega nadzora prinaša posodobitev še nekaj dodatnih izboljšav za Xbox One. Microsoft uvaja nova obvestila s seznama želja (angl. Wish List), s katerimi bodo uporabnikom naznanjali, ko je izdelek na njihovem seznamu želja naprodaj. Storitev Mixer streaming bo zdaj neposredno dostopna na nadzorni plošči konzole, namesto da bi morali odpreti ločeno aplikacijo. Posodobitev uvaja še nekaj drugih dobrot, med drugim tudi nove možnosti pri storitvi Xbox Games Pass.

Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger

Prijavi napako v članku