Računalništvo, telefonija
18.01.2007 08:17

Deli z drugimi:

Share

Workbrain in Cisco za izboljševanje produktivnosti zaposlenih

Workbrain Corporation, vodilni ponudnik rešitev za upravljanje zaposlenih v velikih podjetjih je napovedal združitev moči s podjetjem Cisco Systems za dosego znatnih izboljšav produktivnosti zaposlenih. Gre za uvedbo revolucije v stoletja stari delovni uri za registracijo prihoda/odhoda z delovnega mesta, ki izkorišča prednosti Cisco IP telefonije in vodilnega omrežja za prenos govora ter podatkov. Predstavlja namreč prvo integrirano rešitev za govor in podatke, ki omogoča dvosmerno komunikacijo v realnem času med zaposlenimi, nadzorniki in sistemi za upravljanje zaposlenih, kar odpravi izgubljen delovni čas, ki ga zaposleni porabijo za opravljanje poti med uro za registracijo prisotnosti in svojim oddelkom. Tehnologija je bila predstavljena na 96. letni konvenciji in razstavi Nacionalnega trgovskega združenja, ki je bila med 15. in 17. januarjem v New Yorku.

Telefoni Cisco Unified IP Phone prinašajo izjemne izboljšave v dostopnosti, načinu upravljanja, zmogljivosti in varnosti v primerjavi s klasičnimi “delovnimi urami” za registracijo prisotnosti. Zaposleni lahko uporabijo IP telefone za opravljanje nalog kot so prijava prihoda in odhoda iz delovnega mesta ter najavljanje ur stroškovnim centrom v realnem času. Enotno Cisco hrbtenično omrežje za podatke in govor zaposlenim omogoča tudi povezavo z nadzorniki v realnem času iz svojega delovnega mesta, s čimer lahko nemudoma opravijo svoje operativne naloge. Workbrainova celovita rešitev za upravljanje zaposlenih na čelu z njihovimi proaktivnimi opomniki in opozorili omogoča najpreprostejšo interakcijo med organizacijami in zaposlenimi.

“To je najpomembnejša sprememba “delovne ure” v zadnjih 100 letih – pravi mejnik,” je povedal Howard Tarnoff, podpredsednik prodaje partnerjem pri Workbrainu. “Doslej so bile “delovne ure” zgolj naprave, na katerih je en uporabnik hkrati lahko opravljal le eno stvar in pogosto še predrage, da bi jih lahko priročno namestili po celotnem podjetju/organizaciji. Prav nasprotno pa je telefon najbolj vseprisotna naprava. Ta nova, poenotena podatkovna in govorna rešitev s telefoni Cisco Unified IP Phone vnese interaktivnost neposredno na delovno mesto, brez potrebe po kakršnihkoli dodatnih investicijah v dodatno opremo.”


Prijavi napako v članku