Operacijski sistemi
13.11.2009 15:08
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows XP ponovno boljši od Sedmice

V kolikor potrebujete daljšo avtonomijo delovanja, potem si na žepni računalnik namestite Windows XP.
V kolikor potrebujete daljšo avtonomijo delovanja, potem si na žepni računalnik namestite Windows XP.

Ker se vse več proizvajalcev žepnih računalnikov na svoje izdelke namešča novi Microsoftov operacijski sistem Windows 7, se je skupina računalniških zanesenjakov odločila za zanimivi test s programsko opremo Battery Eater Pro 2.7. Primerjali so namreč avtonomijo delovanja žepnega računalnika ASUS 1008HA s prednameščenimi Okni XP in 7.

Preizkus je pokazal, da lahko z zastarelim operacijskim sistemom Windows XP dosežemo kar 16 odstotkov daljšo avtonomijo delovanja v primerjavi z Okni 7 oziroma da ga lahko uporabljamo kar slabih 50 minut več. Računalničarji so prepričani, da bi se lahko avtonomija žepnega računalnika s prednameščenim operacijskim sistemom Windows 7 nekoliko podaljšala z optimizacijo programske kode sistema, vendar naj ne bi nikoli presegla avtonomije z Okni XP.

Računalničarji se ob tem tudi sprašujejo, zakaj je Microsoft opustil zamisel o pripravi posebne različice operacijskega sistema Windows 7, ki bi bil posebej prilagojen delovanju žepnih naprav. Ta naj bi vseboval gonilnike za namensko strojno opremo in podporo nizki ločljivosti zaslona ter naj bi imel izključene številne bombončke, ki jih pri upravljanju z žepnimi računalniki ne potrebujemo.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku