Računalništvo, telefonija
24.06.2019 10:30

Deli z drugimi:

Share

Windows Terminal končno na portalu Microsoft Store

Novi Windows Terminal se vam bo zagotovo takoj prikupil!
Novi Windows Terminal se vam bo zagotovo takoj prikupil!

Programerji podjetja Microsoft so maja letos javnosti predstavili programsko opremo Windows Terminal, ki pod eno streho združuje ključne vmesnike za uporabljanje z operacijskimi sistemi Windows, in sicer PowerShell, CMD in WSL. Novost je opremljena z naprednim in sodobnejšim vmesnikom, zato je ta med uporabniki naletela na veliko mero navdušenja. To je tudi razlog, zakaj so Microsoftovi programerji pohiteli in program Windows Terminal uporabnikom ponudili kar preko spletnega portala Microsoft Store.

Čeprav je novi Windows Terminal na voljo za prenos preko spletnega portala Microsoft Store, je ta še vedno v poskusni fazi, končna različica pa naj bi bila nared za prodajo proti koncu leta. Ta bo marsikateremu uporabniku zagotovo poenostavil številna opravila, saj poleg naprednih možnosti ponuja še podporo za zavihke, čustvene simbole in teme. Slednji uporabniku dejansko omogoča, da si povsem prilagodi izgled programa Windows Terminal lastnemu okusu, in sicer tako, da na primer vstavi sliko ozadja.

Ker v poskusni različici programa Windows Terminal vse možnosti niso na voljo, jih je treba aktivirati ročno, in sicer s spreminjanjem datoteke JSON. Več navodil o tem, kako to storiti, pa je na voljo na povezavi https://devblogs.microsoft.com/commandline/windows-terminal-microsoft-store-preview-release/. Pri tem velja še omeniti, da za uporabo programa Windows Terminal boste morali na vašem računalniku imeti nameščen operacijski sistem Windows 10 različice 18362.0 ali novejše.


Prijavi napako v članku