Programska oprema
07.12.2007 14:05

Deli z drugimi:

Share

Windows Server 2008 že skoraj v končni podobi

Microsoft je izdal kandidata za končno različico strežniškega operacijskega sistema Windows Server 2008 (RC1), ki je uporabnikom že na voljo za prenos in preizkušanje. Hkrati je Microsoft namenil več kot 150 milijonov USD za ustvarjanje povpraševanja in sodelovanje z informacijskimi strokovnjaki ter predstavil dodatne podrobnosti in partnerske programe. Ti bodo spremljali predstavitvene dogodke »Heroes Happen Here«, ki se bodo začeli 27. februarja v Los Angelesu.

Microsoft je izdal kandidata za končno različico strežniškega operacijskega sistema Windows Server 2008, ki bo v proizvodnjo predan ob dogodku 27. februarja 2008. Kandidat za končno različico je že na voljo za prenos na naslovu http://www.microsoft.com/ws08eval. Pri tej različici je Microsoft izboljšal možnost upravljanja skupinskih pravic Group Policy with Group Policy Preferences, prej znano pod imenom PolicyMaker Standard Edition and Policy Share Manager. Ker se koda približuje končni potrditvi, predstavlja kandidat za končno različico priložnost, da jo uporabniki in partnerji po vsem svetu preizkusijo in podajo povratne informacije. Doslej si je kodo za potrebe preizkušanja preneslo že več kot 1,8 milijona uporabnikov.

Priprave partnerjev
Tisoče industrijskih partnerjev je z Microsoftom sodelovalo pri preizkušanju in ocenjevanju nove platforme. Trenutno razvijajo nove aplikacije, gonilnike za naprave, storitve in rešitve. Partnerji prav tako sodelujejo pri mnogih izobraževalnih dejavnostih in pripravah uporabnikov. Več kot 40 partnerjev s področja programske in strojne opreme bo podpiralo in sodelovalo pri dogodkih po svetu, ki bodo sledili predstavitvi 27. februarja. Deset partnerjev – Advanced Micro Devices, CA, Citrix Systems, Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, Intel Corporation, Quest Software in Unisys Corp – bo platinastih sponzorjev predstavitve.

Orodja za izboljšanje izkušnje partnerjev in uporabnikov
Microsoft je na podlagi povratnih informacij preoblikoval svoj program certificiranja programske opreme, ki bo partnerjem v pomoč pri rešitvah, ki jih uporabniki lahko takoj in z zaupanjem uporabijo na strežniku Windows Server 2008. Microsoft je prav tako ustvaril program »Works with Windows Server 2008« in brezplačna orodja za preizkušanje. Ta orodja pomagajo partnerjem pri zagotavljanju predvidljive izkušnje z aplikacijami na strežniku Windows Server 2008, uporabnikom pa dajejo standardna orodja za vrednotenje združljivosti aplikacij z novim operacijskim sistemom.

Partnerji, katerih aplikacije opravijo preizkuse »Works with«, lahko rezultate preizkusov posredujejo pooblaščenim ponudnikom preizkusov, s čimer naredijo nov korak za pridobitev statusa »Certified for Windows Server 2008«. Doslej je svoje aplikacije v program Microsoft Early Access Program in potrditev »Works with« vpisalo že več kot 300 partnerjev. Partnerji in uporabniki so od julija prenesli že več kot 5000 kopij preizkusnih orodij za potrjevanje programske opreme, ki so na voljo na naslovu http://www.innovateonwindowsserver.com/resources.aspx.

Microsoft je najavil tudi dodatna vlaganja v ekosistem Visual Studio. Podjetje je, da bi zagotovilo boljšo podporo združljivosti z drugimi razvojnimi orodji in scenarijem na različnih platformah, spremenilo pogoje licenciranja. Ti partnerjev ne omejujejo več na razvoj rešitev samo na temelju Visual Studia for Windows in drugih Microsoftovih platform. Spremembe bodo veljavne pri izdajah Visual Studio 2008 in razvojnem paketu Visual Studio 2008 Software Development Kit.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več