Telefoni
16.09.2013 11:38
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows Phone 8.1 z digitalno asistentko?

Podjetje Microsoft naj bi v prihajajoči mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1 vključil digitalno asistentko, ki je trenutno opremljena z razvojno oznako Cortana. Novost bo uporabnikom mobilnikov Windows Phone omogočala upravljanje številnih možnosti naprave kar s pomočjo glasovnih ukazov.
Uporabniki novejših mobilnikov Windows Phone naj bi z nadgradnjo operacijskega sistema prejeli še digitalno asistentko.
Uporabniki novejših mobilnikov Windows Phone naj bi z nadgradnjo operacijskega sistema prejeli še digitalno asistentko.

Digitalna asistentka Siri je izjemno priljubljena, saj omogoča, da se številne funkcije na Applovih pametnih mobilnih telefonih iPhone upravljajo kar s pomočjo glasu. Ker podobno funkcionalnost najdemo tudi pri mobilnih napravah Samsung (S-Voice) in Android (Google Now), je bilo seveda le še vprašanje časa, kdaj se bo zanjo ogrelo tudi podjetje Microsoft. Vse več spletnih govoric namreč nakazuje, da naj bi podjetje iz Redmonda digitalno asistentko vključilo že v novo različico mobilnega operacijskega sistema Windows Phone.

Programerji naj bi digitalno asistentko z razvojno oznako Cortana (umetna inteligenca v priljubljeni igri Halo) že aktivno preizkušali v povezavi s pametnim mobilnim telefonom Nokia Lumia 920, na katerem je prednameščen mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1. Slednje naj bi dokazovala nameščena programska oprema zCortanaApp, pri čemer črka »z« naznanja, da gre za razvojno inačico. Mobilni operacijski sistem Windows Phone 8.1 naj bi uporabnikom mobilnikov Windows Phone prinesel še nekoliko spremenjeni grafični vmesnik, uporabnejši koledar in možnost enostavnejšega razvrščanja nameščenih aplikacij. Med vidnejšimi novostmi bomo našli še izboljšano večopravilnost in večji nadzor pri prehajanju med posamičnimi aplikacijami. Microsoft naj bi nadgradnjo Windows Phone 8.1 za novejše mobilnike Windows Phone ponudil v prenos proti koncu leta.


Prijavi napako v članku