Programska oprema
08.01.2007 11:29
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows Home Server

Bill Gates, Microsoftov predsednik, je v govoru na sejmu 2007 International Consumer Electronics Show (CES) predstavil načrte za potrošnikom namenjen inovativni programski izdelek Windows Home Server, ki bo na voljo še letos. Strežnik Windows Home Server temelji na operacijskem sistemu Windows ter nudi uporabnikom številne možnosti za povezovanje računalnikov, shranjevanje in predvajanje večpredstavnih vsebin ter bolj učinkovito delovanje celotnega domačega omrežja. Strežnik odlikujeta izredno preprosta uporaba in povezljivost z drugimi napravami, kot so Xbox 360 in tiskalniki.
Windows Home Server bo na strojni opremi vodilnih partnerjev družinam z več osebnimi računalniki pomagal pri povezovanju računalnikov, digitalnih naprav in tiskalnikov za enostavnejše shranjevanje, varovanje in izmenjavo fotografij, glasbe, videa in dokumentov. S samodejnim varnostnim shranjevanjem podatkov na domačih računalnikih, centralizacijo digitalnih vsebin in oddaljenim dostopom bo Windows Home Server poenostavil in izboljšal domačo uporabo računalnikov.
Gates in Microsoft se zavedata, da postajajo računalniki in digitalni mediji vse bolj pomembni v družinskem življenju, potrebujemo boljše načine za organizacijo, izmenjavo in zaščito digitalnih vsebin in informacij v domačih okoljih. Nova rešitev, Windows Home Server, družinam olajša shranjevanje, zaščito in dostop do digitalnih spominov in doživetij, s čimer jim omogoča, da tehnologijo uporabijo za organizacijo vsakdanjega življenja, raziskovanje zanimanj in izmenjavo spominov z bližnjimi.
HP bo kasneje letos ponudil izdelek HP MediaSmart Server, ki bo temeljil na strežniški programski opremi Windows Home Server, na CES-u pa je bilo moč videti še prototipe podjetij AMD, Inventec in Quanta.


Prijavi napako v članku