Operacijski sistemi
28.08.2014 15:19
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 9 skoraj zastoj za uporabnike sistemov Windows XP in Windows 8

Operacijski sistem Windows 9 bo vsem imetnikom licenčnih Oken na voljo po izjemno dostopni ceni!
Operacijski sistem Windows 9 bo vsem imetnikom licenčnih Oken na voljo po izjemno dostopni ceni!

Zanesenjaki spletnega portala The Verge so od zanesljivih virov blizu Microsofta pridobili informacijo, da bo Microsoft prvo poskusno različico operacijskega sistema Windows 9 javnosti razkril že 30. septembra v okviru posebne konference (bit.ly/WinDowS-9). Ker bo z njim računalniški gigant poskušal popraviti napako, ki jo je storil s pripravo Oken 8 in 8.1, bo novost na voljo brezplačno oziroma proti manjšemu plačilu. Tako vsaj zatrjuje hekerska skupina WZOR, ki naj bi te podatke pridobila neposredno od virov blizu podjetja Microsoft.

Operacijski sistem Windows 9 naj bi bil brezplačno na voljo vsem lastnikom najnovejšega Microsoftovega operacijskega sistema Windows 8.1. Vsi ki pa so kupili operacijski sistem Windows 8 oziroma so ga prejeli skupaj z osebnim računalnikom, pa naj bi morali za nadgradnjo na novejši Windows 9 odšteti le preračunanih 15 evrov v Združenih državah Amerike oziroma 20 evrov v evropskem prostoru. Povsem enake ugodnosti naj bi bili deležni tudi uporabniki zastarelega operacijskega sistema Windows XP, na katere še vedno prisega dobra četrtina uporabnikov namiznih in osebnih računalnikov.

O prihajajočem Microsoftovem operacijskem sistemu Windows 9 je trenutno znano to, da ta po vsej verjetnosti ne bo več opremljen s sodobnim grafičnim vmesnikom ampak s klasičnim namizjem, s čimer naj bi se zlahka prikupila zdajšnjim uporabnikom sistemov Windows XP, Vista in Windows 7. Operacijski sistem Windows 9 naj bi sodoben grafični vmesnik »Metro« ohranil za uporabnike tabličnih računalnikov, saj ta močno poenostavlja njegovo uporabo. Med večjimi novostmi bomo našli še digitalno asistentko Cortana in nov gumb »Start«, ki naj bi združeval prednosti klasičnega gumba Start in »živih« ploščic, ki smo jih vajeni iz novega grafičnega vmesnika poznanega kot Metro.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku