Operacijski sistemi
24.04.2014 07:49

Deli z drugimi:

Share

Windows 8.1 s klasičnim gumbom Start v septembru!

Microsoft bo v Windows 8.1 ponovno uvedel gumb »Start«!
Microsoft bo v Windows 8.1 ponovno uvedel gumb »Start«!

Podjetje Microsoft je na nedavni konferenci predstavilo klasični gumb in meni Start, ki bo na voljo kot nadgradnja operacijskega sistema Windows 8.1 (bit.ly/win81start). Čeprav so mnogi uporabniki upali, da bo ta vključen že v prvo nadgradnjo za novi operacijski sistem, se to žal ni zgodilo. (bit.ly/win81upd). Kot vse kaže bo gumb Start za operacijski sistem Windows 8.1 na voljo v okviru druge nadgradnje, ki bo po prepričanju zanesenjakov ruske piratske spletne strani WZOR vsem uporabnikom na voljo za brezplačni prenos v mesecu septembru.

Uporabnikom operacijskega sistema Windows 8.1 Update 2 bo dejansko ponujena možnost uporabe gumba »Start« za zagon programske opreme, tako kot je to »praksa« pri njegovih predhodnikih. Microsoft seveda upa, da bo s to potezo k uporabi novejšega operacijskega sistema Windows 8.1 prepričal predvsem tiste, ki so in bodo operacijski sistem Windows XP zamenjali za Windows 7. Da bo uporabniška izkušnja še boljša in skladna z osnovo Windowsov 8.1, bodo uporabniki na desni strani klasičnega menija imeli na voljo še žive ploščice z vsebino, ki jim bo najbolj pri srcu.

Zaradi ponovne uvedbe klasičnega gumba start so mnogi poznavalci prepričani, da bo Microsoft operacijski sistem Windows 8.1 kar preimenoval v Windows 8.2. Poleg tega bi to sovpadalo s strategijo podjetja iz Redmonda, da »prenovi« operacijski sistem Windows vsaj enkrat letno, Windows 8.1 pa je bil predstavljen septembra lani. Poleg tega naj bi bil Windows 8.2 dejansko zadnja inačica pred predstavitvijo operacijskega sistema Windows 9 (bit.ly/windows–9), ki naj bi bil nared za vsakdanjo uporabo tekom leta 2015. Slednji naj bi prav tako razpolagal z gumbom Start in naj bi bil tesneje povezan z mobilnim operacijskim sistemom Windows Phone 8 in igralno konzolo Xbox One ter bo po vsej verjetnosti na voljo v treh različicah. Sodobni Windows 9 bo narejen po vzoru zdajšnjega sistema Windows RT, na voljo pa bosta še tradicionalni x86 in tisti za večja podjetja.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku