Operacijski sistemi
01.09.2011 06:24
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 8 s prenovljenim uporabniškim vmesnikom

Vam je v novi program za upravljanje z datotekami operacijskega sistema Windows 8 po godu?
Vam je v novi program za upravljanje z datotekami operacijskega sistema Windows 8 po godu?

Alex Simons, eden izmed vodilnih Microsoftovih mož, ki sodeluje pri razvoju sistema Windows 8, je računalniško skupnost prijetno presenetil z novimi informacijami o težko pričakovanem operacijskem sistemu. Tokrat smo bili deležni podrobnosti, ki se nanašajo na Windows Explorer oziroma Raziskovalec. Iz videoposnetka, ki je objavljen na spletni strani http://goo.gl/wH2Uw, je razviden nov uporabniški vmesnik programa za upravljanje z datotekami.

Novi program za upravljanje z datotekami je uporabniku prijaznejši, saj v polni meri podpira uporabniški vmesnik s trakom (Ribbon). Ta močno spominja na tistega, s katerim je opremljen najnovejši Microsoftov pisarniški paket Office 2010. Tu so vse operacije kopiranja in premikanja združene v enem oknu. Na voljo je celo graf, ki prikazuje podatke o hitrosti, količini prenosa in podobno. V novem Raziskovalcu je sicer prisotnih več kot 200 različnih ukazov.

Novi program za upravljanje z datotekami je bil pripravljen predvsem z namenom lažjega upravljanja na sistemih z na dotik občutljivimi zasloni. To ne preseneča, saj so ključne funkcionalnosti (kopiraj, prilepi, razveljavi, preimenuj, izreži in lastnosti) vedno na dosegu roke. Zavihki »deljenje«, »ogled« in »upravljanje« omogočajo hiter dostop do preostalih funkcionalnosti. Alex Simons je pri predstavitvi še poudaril, da starega grafičnega vmesnika v novem operacijskem sistemu Windows 8, kljub pričakovanemu nasprotovanju, ne bo mogoče aktivirati.

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku