Operacijski sistemi
05.08.2009 09:10
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 7 za 29,99 €?

Microsoft Windows 7 za 29,99€ ?
Microsoft Windows 7 za 29,99€ ?

Uporabniki v Sloveniji lahko že danes kupijo osebne računalnike številnih priznanih mednarodnih proizvajalcev, ki so upravičeni do brezplačne nadgradnje na Windows 7. Ponudba velja za izbrane modele z nameščenim operacijskim sistemom Windows Vista Home Premium, Business ali Ultimate. Ob tem je Microsoft pripravil spletno stran, kjer lahko uporabniki preverijo, kateri proizvajalci sodelujejo v programu. Microsoft se je povezal tudi s številnimi prodajalci, kot so ComShop, Big Bang, Harvey Norman in drugi, ki prav tako svojim kupcem omogočajo, da ob nakupu novega računalnika ob splošni dostopnosti prejmejo nadgradnjo na Windows 7.

Microsoft je ob najavi datuma splošne dostopnosti operacijskega sistema Windows 7 napovedal tudi program Windows 7 Upgrade Option, v okviru katerega lahko kupci izbranih računalnikov z nameščenim operacijskim sistemom Windows Vista Home Premium, Business ali Ultimate prejmejo brezplačno nadgradnjo na Windows 7. Ta bo na trg prispela 22. oktobra 2009, slovenska različica pa bo na voljo 31. oktobra 2009. Uporabniki bodo lahko prednosti izkoristili do 31. januarja 2010.

Program se izvaja tudi v Sloveniji, v njem pa sodelujejo številni proizvajalci osebnih računalnikov, med katerimi so Acer, eMachines, Toshiba, Dell, Lenovo, DSGi, Fujitsu, Medion in HP. Microsoft je pripravil tudi posebno spletno stran, prek katere lahko uporabniki preverijo, kateri modeli izbranega proizvajalca so upravičeni do nadgradnje. Povezave na proizvajalce so na voljo na Microsoftovem spletnem mestu. Microsoft vsem uporabnikom svetuje, naj pri izbranem proizvajalcu računalnikov preverijo možnosti in pogoje za nadgradnjo.

»Sodelovanje v programu nam omogoča, da kupcem naših računalniških sistemov ponudimo kasnejšo nadgradnjo na Windows 7 za 29,99 €,« je povedal Rok Dobovičnik iz ComShopa. »S tem ustvarjamo dodatno vrednost za svoje kupce, saj je njihova naložba v računalniško opremo varna in dolgoročno učinkovitejša.«

»Windows 7 Upgrade Option pomeni, da kupcem ni treba čakati z nakupom novega računalnika,« je povedal Matija Savnik iz Big Banga. »Prepričani smo, da se bodo številni kupci odločili za to možnost, saj je novi operacijski sistem že kot preizkusna različica dobil številne pohvale glede preprostosti uporabe in zmogljivosti.«

Vas zanima več iz te teme?
Windows operacijski sistem

Prijavi napako v članku