Telefoni
14.04.2015 09:11

Deli z drugimi:

Share

Windows 10 z brskalnikom Spartan za pametne mobilne telefone!

Mobilni spletni iskalnik Spartan se odlično prilega mobilnim napravam!
Mobilni spletni iskalnik Spartan se odlično prilega mobilnim napravam!

Ker je spletni brskalnik Spartan že na voljo za uporabnike namizne poskusne različice operacijskega sistema Windows 10, je seveda bilo le še vprašanje časa, kdaj bo novost na voljo že za mobilno različico novosti. Novi brskalnik je podjetje Microsoft vključilo v različico 10051 mobilnega operacijskega sistema Windows 10 Technical Preview, ki je združljiva z veliko večino pametnih mobilnih telefonov družine Lumia. Novosti bodo seveda deležni tudi drugi uporabniki sodobnih mobilnikov Windows Phone, a se to po vsej verjetnosti ne bo zgodilo pred pripravo končne inačice mobilnega operacijskega sistema Windows 10.

Mobilni spletni brskalnik Microsoft Spartan temelji na povsem novih temeljih in je po zagotovilih računalniškega giganta pripravljena za spletno izkušnjo v dobi mobilnih in nosljivih naprav. Temu primeren je tudi grafični vmesnik, ki dejansko močno spominja na brskalnike Safari, Chrome in Firefox, kar še posebno drži za zavihke, hkrati pa novost ponuja možnost vnosa podatkov z digitalnim peresom ali prstom. Pri tem velja še omeniti, da je podjetje Microsoft pri novincu odstranilo pisarniški paket Office Mobile, ki bo bo že kmalu nadomestilo z univerzalnimi in ločenimi aplikacijami Word, Excel, PowerPoint in OneNote.

Več informacij o tem, kako namestiti mobilni Windows 10 Technical Preview, je na voljo na spletni povezavi http://bit.ly/Windows-10-TP-Phone. Ker gre tu še vedno za poskusno različico novosti, njeno uporabo priporočamo zgolj za namene preizkušanja in zabave.


Prijavi napako v članku