Računalništvo, telefonija
31.01.2018 07:49
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Windows 10 Mobile je dokončno mrtev

Windows 10 Mobile je dokončno mrtev
Windows 10 Mobile je dokončno mrtev

Microsoft je že lani ukinil vsakršno obliko podpore za Windows Phone 8.1 in za vse starejše različice mobilnega operacijskega sistema Windows Phone. Tehnološki gigant odslej podporo zagotavlja le še za mobilni operacijski sistem Windows 10 Mobile. Kljub temu se je v javnosti že dalj časa špekulira, da se bo Microsoft kmalu odpovedal tudi temu, saj naj bi bilo zanj bore malo zanimanja.

Microsoftov podpredsednik zadolžen za Windowse, Joe Belfiore, je že konec lanskega leta priznal, da družba ne namerava več razvijati operacijskega sistema Windows 10 Mobile. Microsoft bo mobilni platformi sicer še vedno zagotavljal podporo, razvoja novih možnosti pa enostavno ne bo več. Dejstvo je, da je število uporabnikov premajhno, da bi se Microsoftu še splačalo vlagati sredstva v razvoj platforme, saj proizvajalci strojne opreme od tega ne bi imeli nobene koristi, ampak le izgubo.

Da je zgodba s platformo Windows 10 Mobile dejansko zaključena, je nedavno potrdil tudi Microsoftov vodja projektov Brandon LeBlanc, saj je v izjavi za javnost zapisal, da za uporabnike teh naprav ne bo več na voljo nobenih posodobitev. Kljub temu bo Microsoftova platforma podprta do konca leta 2019, zaradi ukinitve podpore zanj pa smo prepričani, da se bodo njej kmalu odrekli še vsi vidnejši proizvajalci mobilne programske opreme.


Prijavi napako v članku