Igre
06.07.2017 07:28

Deli z drugimi:

Share

Pravi poraz za Linux med ljubitelji oblačnih iger

Več kot polovica uporabnikov igričarske oblačne platforme Steam prisega na Windows 10!
Več kot polovica uporabnikov igričarske oblačne platforme Steam prisega na Windows 10!

Podjetje Valve Corporation je ponovno objavilo zanimive podatke o uporabnikih njegovih storitev, ki prisegajo na njihovo sicer zelo priljubljeno oblačno igričarsko platformo Steam. Podatki so namreč pokazali, da na oblačne računalniške igre prisega kar 51,2 odstotkov uporabnikov najnovejšega Microsoftovega operacijskega sistema Windows 10. Na 64-bitno različico najnovejšega Microsoftovega operacijskega sistema prisega 50,3 odstotkov ljubiteljev oblačnih računalniških iger, na 32-bitno različico pa le 0,9 odstotkov uporabnikov. Pri tem seveda velja omeniti, da se je delež uporabnikov operacijskega sistema Windows 10 prvič povzpelo nad 50 odstotkov.

Odstotek uporabnikov oblačne igričarske platforme Steam, ki prisegajo na starejše operacijske sisteme Windows, pa pričakovano upada. Na še vedno priljubljeni operacijski sistem Windows 7 prisega 36,1 odstotkov uporabnikov, na Windows 8.1 7,1 odstotkov, na Windows 8 0,9 odstotkov ter na zastareli in nepodprti Windows XP pa 0,8 odstotkov uporabnikov. Skupno za dostop do oblačne igričarske platforme Steam kar 96,2 odstotkov uporabnikov uporablja operacijske sisteme Windows, kar kaže le na to, da je Windows ena izmed najboljših platform za spletne igre.

Medtem ko operacijski sistem Apple MacOS obvladuje slabe tri odstotke trga, so distribucije operacijskega sistema Linux tokrat doživele popoln polom. Tega za dostop do igričarske platforme namreč uporablja le še 0,72 odstotkov vseh uporabnikov (najbolj priljubljena distribucija je Ubuntu 16.04), na mesečni ravni pa je izgubil 0,1 odstotek trga.


Prijavi napako v članku