Igre
11.04.2013 13:26
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

WikiPad: Prenosna igralna konzola, da te kap

Igralna konzola Wikipad, ki združuje prednosti tablice in prenosne igralne konzole, je končno ugledala proizvodnjo linijo in bo še pred koncem aprila na voljo v prosti prodaji. V ZDA bo zanjo potrebno odšteti preračunanih 192 evrov, v Evropi pa okoli 250 evrov.
WikiPad je izredno lahka in zmogljiva tablica, namenjena predvsem igranju iger.
WikiPad je izredno lahka in zmogljiva tablica, namenjena predvsem igranju iger.

Če prisegate na izjemno zmogljive prenosne igralne konzole, ki lahko poganjajo tudi grafično najzahtevnejše igre, imamo za vas dobro novico. Težko pričakovana igralna konzola Wikipad je namreč po več letih »odlašanja« naposled le ugledala proizvodnjo linijo in bo še pred koncem aprila na voljo v prosti prodaji. Novost bo zagotovo prava prodajna uspešnica, saj združuje prednosti tabličnega računalnika Android in vrhunske prenosne igralne konzole, ki ji tudi najbolj zveneča imena ne sežejo niti do kolen.

Zmogljiva prenosna igralna konzola Wikipad temelji na osnovi platforme Nvidia Tegra 3 in sistemskega pomnilnika kapacitete enega gigabajta. Zaslon s 7-palčno (17,8-centimetrsko) diagonalo prav tako ni od muh, saj je opremljen z nadvse kakovostno matriko ločljivosti 1.280 x 800 slikovnih točk. Prostora za shranjevanje računalniških iger in programov je dovolj, saj je na voljo vgrajen pomnilnik kapacitete 16 gigabajtov, ki ga lahko po potrebi razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD.

Na vgrajenem pomnilniku prenosne igralne konzole Wikipad je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean. Pri novosti seveda ne gre spregledati ergonomskega igričarskega »okvirja« ter podporo za vse vidnejše igričarske portale, kot so PlayStation Mobile, TegraZone, OnLive, Big Fish Games in kakopak Google Play. V ZDA priporočena maloprodajna cena za nakup vrhunske prenosne igralne konzole Wikipad znaša preračunanih 192 evrov. To posledično pomeni, da bodo trgovci v Evropi zanjo zahtevali okoli 250 evrov.


Prijavi napako v članku