Računalništvo, telefonija
17.12.2014 07:41
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

WhatsApp kmalu še v spletnem brskalniku?

Namizna različica mobilne aplikacije WhatsApp naj bi bila nared še pred pričetkom naslednje pomladi!
Namizna različica mobilne aplikacije WhatsApp naj bi bila nared še pred pričetkom naslednje pomladi!

Podjetje Facebook je konec letošnjega februarja najavilo namero za prevzem podjetja WhatsApp za preračunanih 11,5 milijard evrov. Da bi se rekordno visoka investicija čimprej povrnila, programerji priljubljenega družabnega omrežja z vnemo delajo na mobilni aplikaciji WhatsApp in ji kot po tekočem traku dodajajo nove funkcionalnosti. Novost naj bi kmalu dobila podporo celo za spletne brskalnike osebnih računalnikov, kar pomeni, da bo združljiva z vsako napravo na svetu, ki ima dostop do svetovnega spleta.

Da podjetje Facebook pospešeno dela na namizni različici mobilne aplikacije WhatsApp so nedavno potrdili tudi zanesenjaki nizozemskega spletnega portala AndroidWorld. Ti so namreč pri analizi aplikacije WhatsApp inačice 2.11.471 za mobilne naprave Android naleteli na vrstice programske kode, ki so namenjene prijavi in odjavi na namiznih in prenosnih računalnikih. V praksi bo novost po vsej verjetnosti delovala na način, da bo potrebno začetno oziroma prvo registracijo opraviti z uporabo pametnega mobilnega telefona.

Poskusni namenski programski dodatek WhatsApp za spletne brskalnike naj bi programerji podjetja Facebook pripravili še pred koncem januarja. Vsem uporabnikom pa naj bi bila končna inačica novosti na voljo predvidoma še pred pričetkom naslednje pomladi.


Prijavi napako v članku