Računalništvo, telefonija
08.05.2008 09:01

Deli z drugimi:

Share

Websense je pognal omrežje za odkrivanje informacijskih groženj

Omrežje Honeygrid Network bo omogočilo desetkratno izboljšanje Websense-ovih zmogljivosti, kar je bilo doseženo med drugim tudi s pridružitvijo podjetij SurfControl ter PortAuthority v lanskem letu. Websense ima tako sedaj na razpolago več kot 50 milijonov po vsem svetu nameščenih sistemov za sprotno zbiranje podatkov, spremljanje spletnega prometa in klasifikacijo spletnih mest, sporočil, podatkovnih vsebin in aplikacij.

V omrežju uporabljajo med drugim tudi mnoge sisteme tipa “honeypot”, ki so posebej prirejeni za privabljanje in analizo napadov, ter napredne mrežne večprocesorske sisteme za preiskovanje več kot milijarde dnevnih vsebin, v katerih iščejo škodljive elemente.

Sistem vključuje tudi nove tehnologije preverjanja zanesljivosti omrežij, domen, spletnih strani Web 2.0 in konec koncev tudi vseh vrst podatkov. Za identifikacijo in klasifikacijo podatkovnih vsebin koristi binarno, leksikalno in statistično analizo skupaj s heurističnimi metodami, prepoznavanjem slik, “računalniškim” učenjem, prepoznavanjem vzorcev, obdelavo naravnih jezikov in označevanjem podatkov (data fingerprinting).

Websense “Honeyclients” preiščejo in analizirajo več kot 100 milijonov spletnih strani dnevno, več kot 50 milijonov sistemov za sprotno zbiranje podatkov preišče več kot milijardo kosov podatkovnih vsebin dnevno.


Prijavi napako v članku