Računalništvo, telefonija
17.02.2012 15:12
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vtičnica, ki vam da elektriko, ko plačate

Pametne vtičnice bodo zagotovo strah in trepet uporabnikov mobilnih naprav!
Pametne vtičnice bodo zagotovo strah in trepet uporabnikov mobilnih naprav!

Mobilne naprave so postale nepogrešljiv del našega življenja. Ker elektronske pripomočke uporabljamo že tako rekoč na vsakem koraku, se lahko kaj hitro zgodi, da se njihova baterija izprazni ravno v nepravem trenutku. Mnogi izmed nas to težavo pogosto rešujemo tako, da mobilno napravo za kratek čas priklopimo na električno vtičnico v šoli, lokalu, občini, upravni enoti ali na drugih javnih mestih.

Podjetje Sony se je temu odločilo narediti konec. Njihovi inženirji so namreč pripravili tako imenovano pametno vtičnico. Tu gre dejansko za to, da lahko vtičnica sama po sebi prepozna napravo, ki je priklopljena na električno omrežje. Če priključena naprava ne bo na seznamu »domačih« naprav, bo električna vtičnica samodejno prekinila »dobavo« električne energije.

Električna energija, ki je roko na srce iz dneva v dan dražja, bo naključnim uporabnikom z uporabo pametnih vtičnic na voljo le proti plačilu. Ta bo združljiva tako z brezstično tehnologijo NFC kot z drugimi rešitvami za brezgotovinsko plačevanje. Uporabnik bo tako »pošteno« plačal za vso električno energijo, ki jo bo porabil. Podjetje Sony naj bi pametno električno vtičnico ponudilo v prodajo najkasneje do jeseni. Hvala Sony!


Prijavi napako v članku