Računalništvo, telefonija
13.12.2016 12:11
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vsi zaposleni Alphabeta ostali brez božičnih daril

Alphabet bo ameriškim šolam podarilo naprave v vrednosti preračunanih 28 milijonov evrov.
Alphabet bo ameriškim šolam podarilo naprave v vrednosti preračunanih 28 milijonov evrov.

Verjetno marsikdo izmed vas ne pozna dobro leto starega podjetja Alphabet, skoraj zagotovo pa uporabljate več njegovih storitev. Govora je seveda o matičnem podjetju Googla, ki od lani predstavlja zgolj hčerinsko podjetje znotraj Alphabeta. Medtem ko je bilo podjetje Google do zaposlenih za konec leta zelo radodarno, so se pri podjetju Alphabet odločili za nekoliko nenavadno potezo, saj so zaposleni ostali brez daril.

Podjetje Google je bilo do zaposlenih relativno radodarno. V letu 2011 so zaposleni dobili mobilne naprave Galaxy Nexus, v letu 2012 pa so bili na voljo pametni mobilni telefon Motorola Razr M, tablični računalnik Nexus 7 in prenosni računalnik Samsung Chromobook. V letu 2013 so lahko zaposleni izbirali med mobilnima napravama Nexus 5 in Nexus 7, leta 2014 so bile na vrsti pametne ročne ure Android, lani pa so zaposleni lahko izbirali med pametnim teflonom Nexus 5x in dobrodelno donacijo.

Za letošnja božična darila pa je namesto podjetja Google zadolženo podjetje Alphabet, ki pa je takoj spremenilo način obdarovanja. Vsi zaposleni so namreč prejeli elektronsko pošto, v katerem je bilo zapisano, da konec letošnjega leta ne bodo prejeli daril. Vse naprave bo podjetje Alphabet namreč razdelilo ameriškim šolam, ki bodo prejele prenosne računalnike Chromebook, pametne telefone Nexus in brezplačno tehnično podporo.


Prijavi napako v članku