Telefoni
10.09.2013 07:42

Deli z drugimi:

Share

Vsestranski Windows Phone 8 GDR3 v novembru!

Microsoft bo novembra za uporabnike novejših mobilnikov Windows Phone izdal novo posodobitev operacijskega sistema Windows Phone 8, ki bo omogočal vrtenje zaslona in bo podpiral visokoločljive zaslone. Tu naj bi bila na voljo še možnost za izklop aplikacij in okno za večopravilnost.
Mobilni operacijski sistem Windows Phone 8 GDR3 bo povečal uporabnost mobilnikov Windows Phone.
Mobilni operacijski sistem Windows Phone 8 GDR3 bo povečal uporabnost mobilnikov Windows Phone.

Vse kaže na to, da bo podjetje Microsoft že novembra za vse novejše pametne mobilne telefone Windows Phone pripravilo nadgradnjo Windows Phone 8 GDR3. Novost naj bi luč sveta ugledala skupaj s pametnim mobilnim telefonom Nokia Lumia 1520 (http://goo.gl/yDBg2a), ki naj bi bil javnosti predstavljen že v prvi polovici jeseni, na prodajne police trgovin pa naj bi zašel konec novembra. Zaradi tega bo novi Microsoftov mobilni operacijski sistem v polni meri podpiral zaslone do ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk (format 1.080p) in nove mobilne procesorje podjetja Qualcomm z do štirimi procesorskimi sredicami.

Nadgradnja Windows Phone 8 GDR3 naj bi prinesla še možnost vrtenja zaslona, samodejno blokiranje klicev in kratkih sporočil SMS med vožnjo, možnost zapiranja večjega števila aplikacij ter enostavnejšo uporabo brezstične tehnologije NFC za povezovanje med napravami. Novost naj bi »ponudila« tudi nekaj »dodelav« na nivoju grafičnega vmesnika in zaklepa zaslona, možnost uporabe glasovne elektronske pošte ter obnovitev tovarniških nastavitev naprav iz varnostnih kopij preko povezave Wi-Fi.


Prijavi napako v članku