Telefoni
16.07.2009 14:17

Deli z drugimi:

Share

Vseopravilni BenQ S6

Vse kar potrebujemo za vsakdanje delo na dosegu roke!
Vse kar potrebujemo za vsakdanje delo na dosegu roke!

Podjetje BenQ je predstavilo novo mobilno internetno napravo (Mobile Internet Devices, MID), ki je pisana na kožo opravljanju tudi zahtevnejših pisarniških opravil in deskanju po svetovnem spletu. To pravzaprav sploh ne preseneča, saj so inženirji prenosno napravico S6 opremili z energijsko varčnim Intelovim procesorjem Atom Z500, ki ničle in enice premetava s taktom 800 megahercev. Za shranjevanje vmesnih izračunov pa je na voljo sistemski pomnilnik DDR2 skupne kapacitete 512 MB.

Novinec ima za prikazovanje slik na voljo kar 12 centimetrski zaslon ločljivosti 800 x 480 točk, ki je povrh vsega tudi občutljiv na dotik. Za shranjevanje podatkov je na voljo pogon Solid State kapacitete 2 gigabajta, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice Micro SD. Povezljivost z zunanjimi napravami je zagotovljena s povezavami USB, WWAN, Bluetooth in Wi-Fi. Celoto zaključuje še vedno zelo priljubljeni Microsoftov operacijski sistem Windows XP.

Mobilna internetna naprava BenQ S6 naj bi prodajne police trgovin ugledala najkasneje do jeseni. Njena maloprodajna cena bo žal razkrita šele tik pred uradnim pričetkom prodaje.


Prijavi napako v članku