Računalništvo, telefonija
11.06.2020 06:00
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Vse več bank in zavarovalnic nudi storitve od doma

Banke in zavarovalnice se - tako kot mnoge druge panoge, prilagajajo strankam in kar tekmujejo med seboj, katera bo ponudila boljšo uporabniško izkušnjo. S tem so močno zakorakale v digitalni svet.
Izšla je nova številka Računalniških novic.
Izšla je nova številka Računalniških novic.

Tako banke kot zavarovalnice so danes dostopne prek računalnikov, pametnih telefonov in tablic. Posel je v zadnjih mesecih pretresel tudi virus Covid-19, tako da brezstično poslovanje in spletno nakupovanje prihajata še bolj v ospredje. Hkrati pa opravke, zaradi katerih je bil še pred časom nujen obisk poslovalnice, uredimo kar iz domačega naslanjača. Ja, tudi banke in zavarovalnice so bile primorane v dveh mesecih sprejeti ukrepe, ki bi bili strankam najverjetneje sicer na voljo šele čez nekaj let.

Kateri so najboljši pametni zvočniki?

Amazon, Google in Apple so glavni akterji na področju pametnih zvočnikov in medsebojna konkurenca je tovrstne zvočnike dvignila na višjo raven. Amazon je bil tisti, ki je verjetno najbolj pripomogel k popularizaciji pametnih zvočnikov in nasploh pametnih naprav z zvočnikom Echo in slavno asistentko Alexo. Kljub temu pa imamo danes kar nekaj proizvajalcev, pri katerih vsak stavi na svoje prednosti.

Torej, kako izberemo najboljši pametni zvočnik zase in kako sploh prepoznamo konkurenčne prednosti posameznih? Ključne razlike so v strojni opremi, ceni in avdio kvaliteti. Pomembno si je zapomniti, da lahko na račun nižje avdio kvalitete prihranimo kar nekaj denarja in dobimo enake “pametne” lastnosti v manjših pametnih zvočnikih.

Če niste ravno strogo navezani na določeno platformo in ne prisegate niti na Alexo niti na Google Assistant, potem se vam morda zdi, da je izbira pametnih zvočnikov neskončna. Kljub temu vas lahko pomirimo, kajti izbira najboljšega pametnega zvočnika za vaše potrebe je lahko dokaj enostavna, če seveda veste, kaj iščete.

Brskalnik Chrome drvi proti rekordu

Brskalnik Chrome je v maju ponovno dosegel rekordne številke. Že peti mesec zapored beleži povečanje števila uporabnikov. Chromu je to, da je pet mesecev zapored beležil povečanje števila uporabnikov, nazadnje uspelo pred tremi leti. Po podatkih, ki jih je objavil kalifornijski Net Applications, je Chromov delež v maju zrasel za šest desetink odstotne točke na 69,8 %. Chrome je v zadnjih petih mesecih pridobil 3,2 odstotne točke. Poleg Chroma je Safari edini brskalnik, ki v tem časovnem obdobju beleži rast števila uporabnikov in tržnega deleža.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Bodo fizične pregrade postale stalnica v letalstvu?
  • Ameriški milijarderji med pandemijo zaslužili 400 milijard
  • Netflix bo samodejno ukinil neaktivne račune

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku