Računalništvo, telefonija
10.06.2018 09:02
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali imajo vse Applove pametne ure veliko napako?

Ali imajo vse Applove pametne ure veliko napako?
Ali imajo vse Applove pametne ure veliko napako?

Pametne ročne ure so med uporabniki iz dneva v dan bolj priljubljene. Med vsemi proizvajalci pa je zdaleč najbolj »aktiven« Apple, saj naj bi mu samo v lanskem letu skupno uspelo prodati okrog 18 milijonov pametnih ročnih ur Watch. To je precej več kot v letu 2016, ko jih je skupno prodal okrog 12 milijonov. Kot kaže, 3pa bi lahko ure Watch v bližnji prihodnosti predstavljale resno težavo za Apple, saj so jezni uporabniki zaradi slabe kakovosti naprave zoper podjetje vložili skupinsko tožbo.

Jezni uporabniki trdijo, da imajo vse pametne ročne ure Apple Watch resno napako, ki je prisotna že vse od prvega modela. Težava naj bi bila v zaslonu, ki naj ne bi bil ustrezno »pritrjen« na ohišje ure. Zaslon se od ohišja lahko loči že po nekaj dnevih ali tednih uporabe, Apple pa stroške popravila naloži na ramena kupca. Poleg tega naj bi Apple za napako vedel že dalj časa, a ni storil prav nič, da bi jo odpravil. Še več, vse stroške za popravila so »preusmerili« na končne kupce, ki so bili nad Applovim ravnanjem vse prej kot zadovoljni.

Skupina jeznih uporabnikov v skupinski tožbi od Appla zahteva odškodnino v skupnem znesku 4,2 milijona evrov. Pri tem velja omeniti, da so pri Applu sicer že pred časom priznali, da imajo prvi modeli pametnih ročnih ur Watch resne težave z baterijo, ki se lahko po nekaj mesecih uporabe »napihne«, zato so garancijo na baterije podaljšali na tri leta. Enako težavo naj bi imele pametne ročne ure Watch Series 2, medtem ko ima najnovejši model Watch Series 3 resne težave s precej nekakovostnimi zasloni, ki lahko odpovejo že po nekaj tednih uporabe.


Prijavi napako v članku