Računalništvo, telefonija
02.06.2019 15:01
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vrhunski telefon, ki temelji na osnovi procesorja Helio P90!

Oppo Reno Z nas zagotovo nikoli ne bo pustil na cedilu.
Oppo Reno Z nas zagotovo nikoli ne bo pustil na cedilu.

Kitajski proizvajalci pametnih mobilnih telefonov z vse bolj pospešenim tempom lovijo razvita podjetja z inovativnimi izdelki, ki so pogosto boljši od njihovih paradnih konjev, hkrati pa tudi precej cenejši. Med njimi v zadnjem času še posebej izstopa podjetje Oppo, saj je predstavilo že marsikateri pametni mobilni telefon Android, ki prekaša konkurenco na celi črti. V mislih imamo tudi prihajajoči pametni mobilni telefon Reno Z, ki za razliko od konkurence razpolaga s povsem novim procesorjem podjetja Mediatek, ki brez težav opravi tudi z najzahtevnejšimi opravili.

Inženirji podjetja Oppo so pametni mobilni telefon Reno Z namreč opremili s procesorjem Helio P90, ki ponuja nadvse zanimive napredne možnosti, namenjen pa bo pametnim mobilnim telefonom srednjega cenovnega razreda. Umetna inteligenca vgrajena v procesor MediaTek Helio P90 je štirikrat zmogljivejša od tiste, ki jo najdemo v njegovem predhodniku (Helio P70), pri tem pa je bila zagotovljena podpora za tehnologije, kot so TensorFlow, TensorFlow Lite, Caffe, Caffe2 in API.AI za mobilni operacijski sistem Android, in sicer preko platforme NeuroPilot.

Pametni mobilni telefon Oppo Reno Z za nameček razpolaga še z zmogljivo baterijo kapacitete 4.035 miliamper ur in sistemom za hitro polnjenje zmogljivosti 20 vatov. Ob nakupu naprave bomo prejeli še zaslon AMOLED z ločljivostjo FHD+ in 16,3-centimetrsko oziroma 6,4-palčno diagonalo, spletno kamero ločljivosti 32 milijonov slikovnih točk ter dvojni digitalni fotoaparat ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk in pet milijonov slikovnih točk. Tu najdemo še šest gigabajtov sistemskega pomnilnika in 128 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov oziroma osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in 256 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov.

Na vgrajenem pomnilniku pametnega mobilnega telefona Oppo Reno Z je prednamešen mobilni operacijski sistem Oppo ColorOS 6, ki temelji na osnovi najnovejšega mobilnega sistema Android 9 Pie. Novost je na voljo v črni, vijolični, beli in oranžni barvi, za vstopno različico pa bo treba odšteti preračunanih 325 evrov. Novost bo preko kitajskih spletnih strani moč kupiti na začetku junija.


Prijavi napako v članku