Telefoni
20.11.2012 09:28

Deli z drugimi:

Share

Vrhunski Galaxy S4 že januarja?

Android 4.1. Jelly Bean bo lastnikom mobilnikov Galaxy S3 kot Galaxy S2 prinesel veliko uporabnih novosti.
Android 4.1. Jelly Bean bo lastnikom mobilnikov Galaxy S3 kot Galaxy S2 prinesel veliko uporabnih novosti.

Konec septembra so se na spletu pojavile govorice, da je podjetje Samsung že pričelo z aktivnostmi za pripravo dostojnega naslednika pametnega mobilnega telefona Galaxy S3. Kot vse kaže govorice o prihodu vrhunskega mobilnka Galaxy S4 le niso bile iz trte zvite, kot je sprva kazalo. Viri blizu podjetja Samsung so namreč potrdili, da bo telefonski gigant nov supermobilnik Android javnosti predstavil že na januarski tehnološki konferenci CES 2013 v Las Vegasu.

Če gre verjeti najnovejšim spletnim govoricam, bo mobilnik Galaxy S4 vsaj za razred boljši od njegovega predhodnika. Njegova največja odlika bo 5-palčni oziroma 12,7-centimetrski zaslon HD Super AMOLED. Ta bo namreč slike izrisoval z ločljivostjo kar vrtoglavih 1.920 x 1.080 točk. Gostota pik bo znašala zavidljivih 441 točk na palec. Zaslon Retina mobilnika iPhone 5 pa se lahko »pobaha« zgolj z ločljivostjo 640 x 1.136 točk in gostoto 326 točk na palec.

Spremembe pri pametnem mobilniku Galaxy S4 se bodo bolj kot v sami obliki poznale v njegovi »notranjosti«. Samsung bo namreč poskrbel za več izboljšav tako v programski kot strojni opremi. Oblika novinca naj bi ostala pravokotna z zaobljenimi robovi. Podjetje Samsung bo pametni mobilni telefon Galaxy S4 pripeljalo na prodajne police trgovin predvidoma v marcu naslednjega leta. Njegova maloprodajna cena naj bi bila le malenkostno višja od predhodnika.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku