Poslovne rešitve
28.05.2024 17:00

Deli z drugimi:

Share

Volkswagen z iPROM Konfiguratorjem za raziskovanje vozila aktiviral več kot 7500 potencialnih kupcev

iPROM je razvil napreden oglasni koncept iPROM Konfigurator, ki oglaševalcem iz avtomobilske industrije omogoča učinkovit nagovor kupcev v fazi raziskovanja v nakupnem procesu.

Potencialni kupci si v okviru interaktivne oglaševalske izkušnje z elementom igrifikacije virtualno oblikujejo nov model vozila po lastnih željah že v samem oglasu. Nov koncept je v svoji oglaševalski akciji za model vozila Novi T-Cross že uporabila blagovna znamka Volkswagen in z njim za raziskovanje vozila aktivirala 7500 potencialnih kupcev.

iPROM Konfigurator s številnimi funkcionalnostmi za napredno uporabniško izkušnjo

Oglasni koncept iPROM Konfigurator vključuje napredne funkcionalnosti, zasnovane za optimizacijo uporabniške izkušnje pred dejanskim testiranjem ali nakupom avtomobila. Z integracijo v interaktivno in vizualno bogato okolje oglasa omogoča uporabnikom personalizacijo vozila po lastnih preferencah, od izbire barve in oblike platišč do velikosti pnevmatik in možnosti raziskovanja zunanjosti in notranjosti s potencialnimi 360-stopinjskimi ogledi. S tem poenostavlja odločitveni proces, izboljšuje percepcijo blagovne znamke ter povečuje vključenost uporabnikov in spodbuja globljo povezanost z izbranim modelom vozila.

Implementacija iPROM Konfiguratorja v širok nabor iPROMovih naprednih oglasnih formatov je prinesla oprijemljive rezultate, ki odražajo 80-odstotno povečanje vključenosti uporabnikov v primerjavi s tradicionalnimi oglasnimi formati. Poleg tega je bil povprečen čas, preživet v interakciji z oglasom, za 38 odstotkov daljši od standardov v panogi, kar kaže na izboljšanje uporabniške izkušnje in večjo zavzetost potencialnih kupcev. iPROMov novi koncept izboljšuje učinkovitost oglaševalskih akcij in služi kot ključno orodje za premoščanje vrzeli med virtualno izkušnjo in fizičnim testiranjem vozila, kar dodatno krepi prodajni lijak.

Dodatne metrike za optimizacijo oglaševalske akcije

iPROMovi naročniki, ki uporabljajo iPROM Programmatic Platform, dostopajo do najnaprednejših oblik ciljanja in spremljajo vse klasične in napredne metrike, kot sta čas, ki ga posamezen uporabnik preživi izpostavljen oglasu, in čas, v katerem je oglas v vidnem polju uporabnika. V povezavi z novim konceptom pa iPROM naročnikom ponuja tudi dodatne metrike za optimizacijo oglaševalskih akcij, vključno s podatki o tem, kolikokrat je uporabnik po lastnih željah oblikoval vozilo, številom prikazov posamezne konfiguracije znotraj oglasa ter številom neposrednih odzivov na določene konfiguracijske možnosti v oglasnem formatu. Koncept je prvenstveno primeren za oglaševalske akcije, namenjene krepitvi prepoznavnosti blagovne znamke, omogoča pa tudi merjenje konverzij.

Dodatne metrike omogočajo oglaševalcem dragocene uvide v povpraševanje na trgu. S spremljanjem, kako uporabniki oblikujejo vozilo, katere barve, oblike platišč, velikosti pnevmatik in notranje opreme izberejo, iPROMovi naročniki bolje razumejo preference in vedenjske vzorce svojih ciljnih skupin. Ti podatki omogočajo tudi mikrosegmentacijo ciljnega občinstva, kar oglaševalcem pomaga, da svoje sporočilo natančneje prilagodijo specifičnim potrebam in zanimanjem posameznih segmentov občinstva. Te metrike tako prispevajo k učinkovitejšemu načrtovanju in izvedbi oglaševalskih strategij, ki so ključne za povečanje uspešnosti oglaševalskih akcij in izboljšanje prodajnih rezultatov.

Blagovna znamka Volkswagen iPROM Konfigurator uspešno uporabila v oglaševalski akciji za novi model vozila Novi T-Cross

Blagovna znamka Volkswagen je v okviru digitalne oglaševalske akcije za novi avtomobil Novi T-Cross uporabila koncept iPROM Konfigurator v naprednih oglasnih formatih ter z njim povečala vključenost uporabnikov in jih spodbudila k raziskovanju novega vozila Novi T-Cross že na oglasu. Rezultati akcije so prepričljivi: izvedenih je bilo več kot 3900 konfiguracij vozila neposredno prek oglasov; dodatno pa je 61 odstotkov obiskovalcev, ki so na spletno stran prišli prek oglasov, nadaljevalo z bolj podrobno konfiguracijo avtomobila. Med oglaševalsko akcijo je bilo skupno izvedenih še dodatnih 3700 konfiguracij.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
iPROM

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iPROM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri iPROM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

iprom logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iPROM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več