Računalništvo, telefonija
24.08.2019 12:12

Deli z drugimi:

Share

Vodno hlajeni Redmi Note 8 Pro

Pametni mobilni telefon Xiaomi Redmi Note 8 Pro bo brez težav deloval tudi pod največjimi obremenitvami.
Pametni mobilni telefon Xiaomi Redmi Note 8 Pro bo brez težav deloval tudi pod največjimi obremenitvami.

Relativno poceni izdelki podjetja Xiaomi na področju pametnih mobilnih telefonov Android se lahko brez težav kosajo z izdelki vodilnih podjetij. To bo povsem držalo tudi za njihov pametni mobilni telefon Redmi Note 8 Pro, ki bo naprodaj še pred jesenjo. Novost bo namreč opremljena z nadvse zmogljivim igričarskim mobilnim procesorjem MediaTek Helio G90T in naprednih vodnim hlajenjem, ki bo zlahka kos tudi največjim izzivom.

Procesor MediaTek Helio G90T je prilagojen za igranje mobilnih iger, saj razpolaga z dvemi procesorskimi jedri Cortex-A76 frekvence 2,05 gigahercev in šestimi procesorskimi jedri Cortex-A55 frekvence 2,00 gigahercev. Grafičnim vsebinam pa je kos vgrajena grafična kartica ARM Mali-G76, ki podatke preračunava pri frekvenci 800 megahercev. Zato ni nobene bojazni, da novost ne bi bila kos tudi najzahtevnejšim opravilom.

Za zajem fotografij naj bi bili na voljo kar trije fotoaparati, pri čemer bo glavni razpolagal s slikovnim tipalom Samsung ISOCELL Bright GW1 ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk. Pod njimi bomo našli klasičen bralnik prstnih odtisov. Pametni mobilni telefon Xiaomi Redmi Note 8 Pro bo po zunanjosti zelo podoben modeloma Redmi K20 in Redmi K20 Pro (Redmi Mi 9T in Redmi Mi 9T Pro v Evropi) in bo seveda razpolagal tako s hitrim sistemom za polnjenje moči 15 vatov kot nepogrešljivo brezstično tehnologijo NFC.


Prijavi napako v članku