Programska oprema
23.09.2008 09:23
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

VMWare napovedal navidezni operacijski sistem

Podjetje za virtualizacijo VMware, je pred kratkim razkrilo načrte in strategijo za izdelavo navideznega operacijskega sistema (Virtual Datacenter Operating System), ki bo podpiral IT infrastrukturo. VMware tako stremi, da bi v podjetjih zagotovilo svoje izdelke in pomagalo direktorjem informatike upravljati z navideznimi strežniki, enotami za shranjevanje in omrežji.

Pri izdelkih VMware je opaziti občutno distanciranje od Microsofta, ki je pred kakim tednom razkril svoj Hyper-V izdelek za virtualizacijo. Čeprav Hyper-V ni tako napreden kot VMware-ov paradni konj ESX server, so mnogi mnenja, da bo Microsoftov izdelek prepričal tiste, ki stavijo na nizko cenovno rešitev. VMware se je zato z izdelkom Virtual Datacenter OS lotil tudi te tržne niše in strategija, ki jo ima namen ubrati, bo IT oddelke odrešila odvisnosti operacijskih sistemov, kot so Windows Server 2008, Linux ali Unix.

V prvi fazi razvoja naj bi WMware zagotovil inftrastrukturno podlago (Infrastructure vServices), ki bo združevala strežnike, enote za shranjevanje in omrežje, ki bodo na voljo, ko jih bomo potrebovali. V naslednji fazi naj bi prišle aplikacijske storitve (Application vServices), ki bodo raznim aplikacijam zagotavljale pravilni nivo dostopnosti, varnosti in nadgradljivosti. V zadnji fazi pa bo VMware ponudil niz različnih storitev (Cloud vServices), ki bo IT oddelkom omogočal premikanje aplikacij med navidezno infrastrukturo tako na sami lokaciji kot tudi na oddaljenih.


Prijavi napako v članku