Digitalizacija
10.07.2021 09:20
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vlagajte v varnost svojega podjetja

V teh časih je nezavarovano podjetje ali objekt nespametna odločitev. Ko je govora o varnosti, mnogi lastniki iz različnih razlogov zamižijo na eno oko.
Naslednji evolucijski korak za kamere je termalna tehnologija, ki bo brez težav ločila med živimi in neživimi predmeti.
Naslednji evolucijski korak za kamere je termalna tehnologija, ki bo brez težav ločila med živimi in neživimi predmeti.

Vlaganje v varnostni sistem je bistvenega pomena za preprečevanje kriminalnih dejavnosti, zaščito poslovnih sredstev ter za izboljšanje varnosti zaposlenih in strank. Kako lahko varnostni sistem koristi vašemu podjetju, smo vprašali Uroša Debenjaka, varnostnega menedžerja slovenskega podjetja doNet d.o.o.

S katerimi varnostnimi storitvami in produkti skrbite za varnost vaših strank in partnerjev?

Smo certificirano podjetje za postavitev in vzdrževanje videonadzorne in protivlomne tehnične opreme, kamor spadajo varnostne kamere in alarmi. Prisegamo na kvaliteto, odzivnost in kakovostno podporo, zato enake vrednote iščemo tudi pri svojih partnerjih. Na področju alarmnih sistemov sodelujemo s Paradox in Ajax, za kakovostne IP video nadzorne sisteme pa smo leta 2019 postali uradni zastopnik proizvajalca Milesight.

Strankam zagotovimo celovit varnostni sistem, kar pomeni, da se lahko kadarkoli povežejo na varnostni nadzorni center, kjer imajo dostop do varnostnih služb in lokalnih oblasti. Naše rešitve torej obsegajo tehnično in fizično varovanje.

Kako podjetjem in posameznikom svetujete pri izbiri najboljše varnostne rešitve zanje?

Varnostne opreme je danes na trgu ogromno. Vsaka kamera ali alarm ni primerna za vsak objekt, zato se pri nas sodelovanje začne s strokovnim ogledom objekta. Stranke seznanimo s ponudbo varnostne opreme in jim tudi na samem objektu prikažemo učinkovitost posamezne naprave. Stranke dobijo natančen vpogled v pokritost varovanega območja tako podnevi kot ponoči. Na podlagi tega dobijo občutek, katera varnostna rešitev je zanje najbolj primerna.

Kaj iščejo podjetja? Strojno ali programsko opremo?

Tehnologija se nezadržno razvija, pri podjetju doNet pa radi spremljamo novosti in najnovejše trende. Svojim strankam želimo le najboljše, zato jim priporočamo uporabo namenske programske opreme za snemanje, proizvajalca Network Optix.

Ta aplikacija za snemanje je optimizirana in združljiva z 99 % nadzornimi kamerami vseh svetovnih proizvajalcev. Odlikujejo jo hitrost, združljivost z vsemi računalniškimi platformami, takojšnje obveščanje in možnost iskanja po videoposnetku, vse to v samo nekaj korakih, bodisi na pametnem telefonu, tablici ali računalniku.

Na trgu obstaja kopico varnostnih rešitev. Na podlagi česa se odločite, katera varnostna rešitev je primerna za današnje čase?

Radi razmišljamo izven ustaljenih okvirjev. Poleg nadzornih kamer že kar nekaj časa nameščamo in vzdržujemo ANPR kamere, ki se uporabljajo za prepoznavo registrskih tablic avtomobilov in omogočajo dostopa do objekta ali parkirišča. Čeprav je ta tehnologija že kar nekaj časa na tržišču, so stranke šele pred kratkim spoznale njene koristi in prednosti.

Ko se odločimo za novo sodelovanje, so predpogoj kvaliteta izdelave, podpora in odzivni čas proizvajalca. Pomembno nam je, da je partner v primeru težav ali vprašanj vedno dosegljiv, tako za nas kot tudi za naše stranke. Želimo, da je naš pristop do stranke vedno strokoven. Stranki v primeru napake najprej zamenjamo izdelek in nato šele rešujemo reklamacijo s proizvajalcem. Zato tudi iščemo takšne partnerje, ki nam to dopuščajo.

Poleg zmogljive strojne opreme nadzorne kamere, iščemo tudi kvalitetno ohišje, saj mora kamera prestati vse vremenske vplive in omogočati fleksibilnost pri montaži, tako nadometni kot podometni.

Kaj lahko pričakujemo v prihodnosti? Kaj menite, da se bo spremenilo na področju varnostne tehnologije?

Nadzorne kamere že zdaj opravljajo vlogo pametnih senzorjev. Za kamere je naslednji korak termalna tehnologija, ki bo brez težav ločila med živimi in neživimi predmeti.

Pričakujemo oziroma prepričani smo, da se bodo varnostni sistemi in pametni domovi združili. V podjetju že zdaj poskrbimo za pametno inštalacijo domov s posebnimi moduli, ki se vstavijo v električne omare, z njimi pa lahko nadzorujete gretje, hlajenje, razsvetljavo in ozvočenje. S praktičnega vidika to pomeni, da je varnostno funkcijo mogoče vgraditi v skoraj vsako napravo ali gumb. Z daljšim pritiskom na gumb bi se ta funkcija aktivirala in sprožila niz dogodkov.

Zdaj je čas, da poslovno varnost vzamete resno. Več o podjetju doNet in njihovih storitvah na spletni strani donet.si.(P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
video kamere Kamere

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Digital.si, Mojca Petan s.p.

Rašica 31a, 1315 Velike Lašče, Tel: 070 175 175
Spletna prisotnost podjetja ne glede na panogo lahko močno vpliva na uspeh in razvoj. V današnjem času se nekatera podjetja še vedno ne zavedajo, da večina strank pred nakupom ... Več

NCOM d.o.o.

Knezova ulica 34, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901