Računalništvo, telefonija
02.03.2024 06:45
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vivo V30 Pro: dober telefon srednjega cenovnega razreda

Vivo je v začetku februarja vendarle razrešil nesoglasja z Nokio glede uporabe patentov. Ali to pomeni, da se telefoni Vivo vračajo v Slovenijo? Težko reči, ampak upanje sedaj vsaj obstaja. Kljub sodnim težavam pa Vivo še naprej proizvaja zanimive telefone. Tokrat je na sporedu Vivo V30 Pro.

Njegova prva posebnost je zunanja podoba. Klasični zunanjosti so dodali 3D gravuro, zaradi katere lahko rečemo, da je telefon unikaten. Nekateri proizvajalci dodajajo usnje, drugi vztrajajo pri steklu, vsak poskus drugačnosti pa lahko samo pohvalimo. Telefon je obenem tudi zelo tanek in lahek, kar sta lastnosti, ki privlačita marsikaterega uporabnika.

6,78-palčni AMOLED zaslon je ukrivljen, enako tudi robovi, stranice pa so ravne. Podpira največjo ločljivost 2800 x 1260 slikovnih pik, hitra frekvenca osveževanja (120 Hz) pa bo poskrbela za gladko uporabniško izkušnjo. Procesor je MediaTek 8200, ki ni najnovejši, ampak bo z izjemo igranja iger na emulatorjih zadoščal za vse preostale naloge. Na voljo je 12 GB sistemskega pomnilnika z možnostjo virtualne razširitve, prostora za shranjevanje datotek pa je 512 GB – in to presenetljivo hitrega standarda UFS 4.0, ki ga običajno najdemo v premijskem razredu. Reže za microSD kartico ni.

Zadaj in spredaj najdemo skupno kar štiri kamere ločljivosti 50 MP. Težko je reči, kakšna je kvaliteta teh kamer, dokler jih ne preizkusimo, ampak če se orientiramo po zaslonki, senzorju in goriščni razdalji, imamo na razpolago kar zavidljiv portfelj kamer. Pri dobri svetlobi bi moral Vivo V30 Pro zajeti zelo dobre fotografije, še posebej z glavno kamero z optično stabilizacijo. Škoda, da enakega mehanizma ne najdemo na telefoto kameri, ki bi lahko, še posebej ponoči, ujela bolj bistre fotografije pri povečavi.

Baterija velikosti 5000 mAh bi prav tako morala zadoščati za celodnevno zmerno rabo. Polni se zelo hitro, in sicer z 80 W, kar pomeni, da jo boste v celoti napolnili v približno 45 minutah. Cena telefona naj bi bila postavljena okoli 500-600 evrov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
vivo pametni telefoni

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več