Računalništvo, telefonija
15.06.2008 08:45

Deli z drugimi:

Share

Vista vse manj zaželena?

Raziskava, ki so jo naredili pri Sanford Bernstein & Co. investicijski banki iz Wall Street-a, je pokazala, da je podpora operacijskemu sistemu Windows Vista v zadnjem letu upadla; tako v malih in srednjih, kot tudi večjih podjetjih. Padec podpore je kar precejšen, saj so leta 2007 po raziskavah ugotovili, da je na nadgradnjo operacijskega sistema na Windows Vista v naslednjih dveh letih pripravljenih 31 odstotkov, po zadnjih raziskavah pa naj bi jih bilo le še nekaj več kot 8 odstotkov. V raziskavi, v kateri je sodelovalo 372 IT strokovnjakov, naj bi bilo vključenih okoli 2.7 milijona namiznih računalnikov, 95 odstotkov le-teh pa ima nameščen operacijski sistem Windows.

Pri enemu izmed podjetij je bil razlog za nepodporo nedelovanje dveh nujno potrebnih aplikacij za delo v podjetju, ostali razlogi so pa bili še cena Viste, prešibki računalniki, nekompatibilnost programske opreme in pomanjkanje gonilnikov.

Pri Microsoftu odgovarjajo, da na Visti deluje preko 2.700 programov, kar 97 od 100-ih najbolj priljubljenih, in da je v zgodovini Microsofta Vista najhitreje prodajan OS, saj je bilo do danes prodanih preko 140 milijonov kopij.


Prijavi napako v članku