Računalništvo, telefonija
29.12.2006 09:20

Deli z drugimi:

Share

Virtualni Božiček obiskal otroke v bolnišnici CHEO

Pravi Božiček živi na Severnem tečaju, kjer je decembra polno zaposlen s pripravami na Božič. A s pomočjo podjetja Cisco Systems je našel nekaj časa v svojem polnem urniku, da se pogovori s pacienti v bolnišnici CHEO. Prek čarovnije internetne video telefonije je namreč obiskal bolne otroke in njihove družine v kanadski bolnišnici CHEO.

“Božič je najbolj čaroben čas za otroke, zato smo hoteli zagotoviti, da hospitalizirani otroci ne bi zamudili kakšnih prazničnih tradicij in slavnosti,” je povedala Nora Ullyot, specialistka za otroške bolezni v CHEO. “To vključuje tudi obisk Božička. Navdušeni smo nad tem, da nam je podjetje Cisco Systems lahko pomagalo to željo tudi omogočiti.”

“V Cisco Systems gojimo trdno prepričanje, da lahko z uporabo moči omrežja pomagamo spremeniti načine kako delamo, živimo, se učimo in igramo,” je komentiral Garth Scully, regionalni direktor pri podjetju Cisco Systems in dodal: “Otrokom tukaj je vseeno kako tehnologija deluje, vedo le, da s pritiskom na en gumb lahko vidijo, slišijo in se pogovarjajo z Božičkom o svojih željah za ta Božič.” Ta interakcija uporablja omrežno infrastrukturo bolnišnice in omogoča otrokom, ki se povezujejo z Božičkom na Severnem tečaju,s hkratno govorno in video komuniciranje prek internetnega protokola.

CHEO je edina kanadska bolnišnica, ki je prejela Božičkov virtualni obisk. Otroci so si lahko ogledali in se pogovarjati z Božičkom med posebnim videotelefonskim klicem, ki je povezal otroke s Severnim tečajem. Otroci in njihovi družinski člani so se zbrali v igralnici CHEO, kjer je bila pripravljena oprema za videotelefonijo. Prav tako pa je vsak otrok, ki se je pogovarjal z Božičkom dobil tudi igračo, ki sta jo darovala Cisco Systems in Mattel.


Prijavi napako v članku