Programska oprema
04.12.2007 12:23

Deli z drugimi:

Share

Virtualizacija informacijske infrastrukture


Kaj če bi nekaj deset škatel zamenjala le ena?

Unistar LC je pričel izvajati novo kampanjo, s katero želi lastnikom in vzdrževalcem podatkovnih središč predstaviti nesporne prednosti virtualizacijskih tehnologij VMWare. Te tehnologije organizacijam omogočajo znižanje skupnih stroškov lastništva informacijske infrastrukture ter poenostavitev upravljanja in procesov v oddelkih za informatiko.

Podjetje UNISTAR LC je eno od enajstih slovenskih podjetij z naslovom VMWare VIP Resseler Partner a je z več kot 10 namestitev v velikih informacijskih sistemih eden najbolj izkušenih ponudnikov rešitev za virtualizacijo VMWare.

“Z rešitvami za virtualizacijo organizacijam pomagamo pri optimizaciji naložb v strežniško infrastrukturo, vzpostavitvi procesov za učinkovito obvladovanje IT-virov ter pri zagotavljanju neprekinjenega poslovanja,” je povedal Matej Florjanič, direktor prodaje in tehničnega oddelka v UNISTAR LC, d.o.o. Na osnovi številnih namestitev je UNISTAR LC oblikoval širok nabor znanja, s katerim odgovarja na kompleksne izzive glede obvladovanja informacijske infrastrukture in zniževanja stroškov v oddelkih informatike.

V Unistarju z rešitvami za virtualizacijo informacijske infrastrukture organizacijam omogočajo pomembno znižanje stroškov za IT, na primer zmanjšanje števila strežnikov in licenc za sistemsko programsko opremo, porabe električne energije ter stroškov dela. Istočasno omogočajo prilagodljivost pri uporabi IT-virov ter učinkovito vzdrževanje informacijske infrastrukture in varovanja podatkov. S tem zagotavljajo večjo razpoložljivost informacijskih storitev za poslovne uporabnike in znižanje poslovnih tveganj.

Dodatno – prednosti virtualizacije v številkah
Nabor orodij VMWare obsega orodja za virtualizacijo celotne informacijske infrastrukture, zagotavljanje stalne razpoložljivosti informacijskih storitev, upravljanje osebnih računalnikov in strežnikov ter obvladovanje življenjskega cikla programske opreme. Rešitve VMWare za virtualizacijo informacijske infrastrukture omogočajo izboljšave v poslovni informatiki na treh ravneh:

Znižanje skupnih stroškov lastništva informacijske infrastrukture:
– Od 50 do 70 odstotkov večja izkoriščenost strojne opreme – povečanje izkoriščenosti strežnikov na od 60 do 80 odstotkov.
– Do 40-odstotno znižanje stroškov za strojno in programsko opremo.
– Od 50 do 70 odstotkov nižji operativni stroški.

Povečanje razpoložljivosti in zanesljivosti:
– Skrajšanje časa za prenos aplikacije med strežniki z nekaj dni na nekaj minut.
– Hitro, poceni in zanesljivo izvajanje okrevanja podatkov in sistemov zaradi napak in okvar. Čas vrnitve sistemov v delovanje se zmanjša z nekaj dni ali tednov na nekaj ur.

Izboljšanje upravljanja informacijske infrastrukture:
– Izboljšanje učinkovitosti skrbnikov strežnikov z obvladovanja 50 strežnikov na 150 strežnikov ali več.
– Skrajšanje časa za provizioniranje (nastavljanje in optimizacijo) novega strežnika z od 4 do 6 tednov na nekaj ur ali minut.


Prijavi napako v članku