Programska oprema
06.09.2008 08:09
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

VirtualBox 2.0 je med nami

Le dva dneva po izidu servisnega popravka različice 1.6.6 je ameriško podjetje Sun Microsystems izdalo novo različico brezplačne, odprtokodne programske opreme Sun VirtualBox 2.0, ki služi virtualizaciji. Uporabniki bodo z novo različico deležni polne podpore 64-bitnim operacijskim sistemom. Nova različica prinaša tudi prenovljen grafični vmesnik, ki je sedaj zgrajen s knjižnico QT4, hitrejše pa je tudi delovanje na procesorjih AMD. Če uporabnik potrebuje štiriindvajseturno podporo, mu je le-ta na voljo z doplačilom 30 ameriških dolarjev letno.

Po besedah Steva Wilsona, predsednika xVM Sun Microsystems, bodo navidezna okolja, kot je VirtualBox, postala ključnega pomena, saj prinašajo večjo fleksibilnost, enostavnejše vzdrževanje in višji nivo varnosti kot tradicionalni računalniški sistemi. Sunov VirtualBox nadaljuje prevlado na trgu navideznih strojev, saj ima za seboj že več kot 6 milijonov in pol prenosov. VirtualBox omogoča uporabniku zagon navideznega stroja, v katerega lahko potem namesti operacijski sistem po svoji izbiri. Za razvijalce programske opreme to pomeni, da jo lahko razvijajo in preizkušajo v različnih okoljih, ne da bi za to potrebovali več računalnikov z različnimi operacijskimi sistemi.

Različica 2.0 je že na voljo za prenos na številne operacijske sisteme, ne manjkajo pa niti že narejeni paketi za večje Linux distribucije.


Prijavi napako v članku